Volkswagen Golf R får 320 hästar och drift-mode

Volkswagen toppar Golf 8-generationen med en fyrhjulsdriven R-modell som kan sladda rejält.

Volkswagen Golf R får 320 hästar och drift-mode

Till skillnad mot Golf GTI med 245 hästar och Golf GTI Clubsport med 300 hästar så är Golf R fyrhjuldriven. Motorn är också mer trimmad: 320 hästkrafter och 420 Newtonmeter.

Sprinten upp till 100 km/h går på 4,7 sekunder. Toppfarten är begränsad till 250 kmh, men kan höjas till 270 km/h med om man väljer R-Performance-paketet. För att få stopp på bilen har skivbromsarna fram vuxit från 17 till 18 tum jämfört med föregående modell.

För att effektivt få ner kraften i backen även om vägen svänger kan kraften fördelas mellan hjulaxlarna och mellan hjulen på varje axel. Det här systemet kan inte bara användas för att få ner varvtiderna utan även för att bjuda på extra underhållning. I körläget "driftmode" kan Golf R sladda runt med bakvagnen.

Golf R har sex olika körprofiler. Precis som för Golf GTI Clubsport finns det ett speciellt banläge som kallas Nürburgring.

Interiören bjuder naturligtvis på sportsäten. Det finns blå dekorelement och R-loggor i ratten och på andra ställen som ska visa att det är toppmodellen. Ratten har större växlingspaddlar än andra Golf-modeller.

I Nordarmerika kommer Golf R köpas med en sexväxlad manuell växellåda, men inte i Europa. Vi har ännu inte fått något pris på nya Golf R.

Volkswagen Golf R är helt i min smak!
267
23
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.