Cupra Formentor: ”En riktigt snygg fullträff”

Webbredaktör Patrik Lundin är en av få svenskar som inte varit på Formentor på Mallorca, men också en av få svenskar som kört nya Cupra Formentor.

Cupra Formentor: ”En riktigt snygg fullträff”

– Vilken Seat-modell bygger Formentor på?
– Ingen, det är det som är grejen. Formentor är Cupras första egna modell, men den bygger på MQB Evo-plattformen som används av nya Volkswagen Golf VIII.

– Cupra ska vara ett sportigt märke för medelålders män. Är det något drag i suven?
– Oja, det är det verkligen. Motorn ger 310 hk och 400 Nm och den gör 0-100 km/h på 4,9 sekunder. Det känns som en rallybil trots att det är en suv. Jag sitter ganska lågt i bilen.

– Var är du och provkör?
– Vi kör på krokiga vägar i Sörmland så fort som den ökända trafikpolisen här tillåter.  Formentor styr in bra i kurvorna trots att den rullar på vinterdäck. Bilen är lekfull på ett sätt som jag inte förväntat mig.

– Har du något mer positivt eller negativt att säga om Formentor?
– Bara positivt hittills. Den har ett riktigt gött ljud och baksätet är mer rymligt än jag förväntat mig tack vare ett långt axelavstånd. Formentor är en riktig fullträff från Cupra.

– Du kör toppmodellen som kostar 480.000 kronor. Vad finns det för andra motorer för alla oss med lite begränsad plånbok?
– Det finns sju olika motorer varav sex kommer säljas i Sverige. Förutom den här bensinaren kommer ytterligare två bensinmotorer. Det kommer också två el- och bensindrivna laddhybrider och en dieselmotor.

– Både du och bilen ser snygga ut på bilden. Hur ser bilen ut i verkligheten?
– Jag tycker att den gör sig ännu bättre i verkligheten.

Patrik Lundins provkörning kan du läsa om i auto motor & sport nummer 1/2021.

Cupra Formentor ger mig “vill-ha”-känsla
195
39
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.