Nu börjar busgolfarna säljas i Sverige – här är de svenska priserna

Svenska priserna på Golf GTI, GTI Clubsport och Golf R.

Nu börjar busgolfarna säljas i Sverige – här är de svenska priserna

Volkswagen tutar ordentligt i sitt eget horn och förklarar att Golf GTI är världens bäst säljande sportbil. Definitionen av ordet sportbil låter vi dig som läsare avgöra, men vi kan konstatera att Golf GTI är en stor försäljningssuccé. Fram till slutet av förra året hade över 2,3 miljoner exemplar tillverkats sedan 1976.

Och nu är det dags för en ny generation bus-Golf. Golf GTI får sällskap av den lite mer vässade Golf GTI Clubsport och värstingen Golf R.

"Vanliga" Golf GTI ger 245 hästar och 370 Nm och all kraft går, precis som vanligt, till framaxeln. Det är upp till dig om önskar en 7-stegad DSG-låda eller om du hellre vill växla på egen hand med en sexväxlad manuell låda. Om det är det sistnämnda som gäller får du vänta till efter årsskiftet.

Läs mer om Golf GTI här.

Golf GTI Clubsport är ett par strån vassare. Spisen är densamma som i GTI men den har trixats med för att i GTI Clubsport ge 300 hästar och 400 Nm. Drivningen sker på framhjulen och ingen manuell växellåda erbjuds utan vi får hålla tillgodo med VW:s 7-stegade DSG-låda. 0–100 km/h går på 5,6 sekunder och toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h.

Läs mer om Golf GTI Clubsport här.

Herre på täppan är Golf R som med sina 320 hästar är den starkaste Golf-modellen hittills. Vridmomentet från 2-litersknotan ligger på 420 Nm. I motsats till de ovanstående driver Golf R på alla fyra hjul och har dessutom, för första gången, aktiv momentstyrning på bakaxeln. En uppdatering som ska göra nya Golf R ännu vassare i kurvorna.

Läs mer om Golf R här.

Golf R har också en elektronisk diffbroms på framaxeln som ser till att den får ner all kraft i marken. 0–100 km/h går på 4,7 sekunder och toppfarten är begränsad till 250 km/h om du inte köper till R-Performancepaket. Då galopperar Golf R oytglat hela vägen till 270 km/h.

Svenska priserna:

Golf GTI, DSG, 245 hk: från 354.900 kr
(en version med manuell växellåda släpps efter årsskiftet)
Golf GTE (laddhybrid), 245 hk: från 429.900 kr
Golf GTI Clubsport, 300 hk: från 394.900 kr
Golf R, 320 hk: från 474.900 kr

 

Golf R.

Golf GTI Clubsport.

 
Golf GTI är min favorit-"hot hatch".
94
68
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.