Klart: Bilia slutar sälja Volvo-bilar

Volvo Cars har sagt upp avtalet med Bilia som återförsäljare.

Förra året sålde Bilia Volvomodeller för omkring 6,4 miljarder kronor i Sverige och Norge. Men nu är det snart slut med det. Volvo Cars har nämligen sagt upp avtalet om återförsäljning och service med Bilia. Uppsägningstiden är på två år, meddelar Bilia i ett pressmeddelande.

– Bilaffären är föremål för en global transformation och vi är övertygade om att Bilia även i framtiden kommer att ha en central roll. Då Bilia har haft ett långvarigt och utvecklande samarbete med Volvo förväntar vi att även framöver hitta samarbetsformer för att tillsammans utveckla tjänster som överträffar våra gemensamma kunders förväntningar och behov , säger Per Avander, VD och Koncernchef för Bilia.

Bilia skriver vidare att man har för avsikt att fortsätta att bedriva service- och skadeverksamhet samt fortsätta sälja begagnade Volvobilar. Man kommer också ansöka om förnyad auktorisation för verkstadstjänster.

Med 140 anläggningar i Sverige, Norge, Tyskland, Luxemburg och Belgien är Bilia en av Europas största återförsäljare. 2019 sysselsatte man cirka 5.000 anställde och omsatte omkring 30 miljarder kronor.

Volvo köpte i september upp den Stockholmsbaserade återförsäljaren Upplands Motor. Då sade man att anledningen bakom affären var att Volvo Cars vill modernisera sättet som deras kunder köper, leasar, prenumererar på och servar sina bilar i Sverige. Målet är att man ska sälja 50 procent av sina bilar online år 2025.

Jag gillar att köpa bil hos en handlare.
494
70
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.