Elon Musk öppnar för mindre Teslamodell till Europa

Efter att ha fått uppleva själv hur svårt det är att parkera en Model X i Berlin är Elon Musk nu inne på att göra en mindre halvkombi på den nya fabriken i Tyskland.
Annons

Elon Musk talade under tisdagen på årets europeiska batterikonferens som anordnas av det tyska ekonomi- och energiministreriet BMWi. Han avhandlade där framförallt tillverkarens planer på att fortsätta öka räckvidden på sina modeller – och passade på att antyda att tillverkaren kan komma att göra en mindre, Europa-anpassad modell, rapporterar Automotive News.

– I Europa vore det vettigt att göra en kompakt bil, kanske en halvkombi. Jag är säker på att det kan bli andra också, sa Musk under konferensen som strömmades live.

Tesla håller på att bygga en fabrik utanför Berlin där det tidigare bekräftats att man ska tillverka Model 3 och Model Y för den europeiska marknaden. Enligt Musk ska även andra, mer Europa-anpassade modeller tillverkas där på sikt.

Han ska själv nyligen ha fått erfara hur knepigt det kan vara att parkera den 5 meter långa Tesla Model X i Berlin.

– Jag körde en Model X i Berlin och vi hade en hel del problem att hitta en parkeringsplats där vi kunde få plats, sa Musk under konferensen.

Tesla ska lansera förbättrade versioner av sina nuvarande modeller med runt 60–70 mil i räckvidd och på längre sikt kommer man även nå 100 mil, tillade Musk som sedan i måndags nu är världens andra rikaste person efter Amazons grundare Jeff Bezos.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen