Här är Volvos nya motorbolag – ryktas om elmotortillverkning

Volvoägda Powertrain Engineering Sweden ska bygga hybriddrivlinor och möjligtvis elmotorer i Skövde.

Här är Volvos nya motorbolag – ryktas om elmotortillverkning
Volvos fabrik i Skövde.

Så sent som igår kunde vi rapportera om att Volvo Cars vd, Håkan Samuelsson, tycker att det är en bra idé att på sikt förbjuda bensin- och dieselmotorer. Men uppenbarligen inte riktigt än.

Bolaget Powertrain Engineering Sweden AB som ägs av Volvo Cars ska nämligen bygga hyrbriddrivlinor i Volvofabriken i Skövde, rapporterar Göteborgs-Posten. Därtill har man också ansökt om ett bidrag på 158 miljoner från Naturvårdsverket i form av investeringsstödet Klimatklivet.

Även om ingenting är officiellt i frågan, finns det vissa tecken på att elmotortillverkning också kommer att påbörjas i fabriken i Skövde. GP hänvisar till ett svar på den ansökan som Volvo Cars skickat in.

LÄS MER: Volvos stora satsning – ett batterilabb i Göteborg

"Ansökan rör en mycket omfattande och positiv åtgärd som avser omställning av produktion där nuvarande tillverkning av förbränningsmotorer minskar och omvandlas för att istället tillverka elmotorer".

Dessutom ska landshövdingen i Västra Götaland, Anders Danielsson, ha försagt sig när han i ett brev skrev att det ska "tillverkas elmotorer" i Skövde, enligt GP.

2.000 Volvoanställda påverkas av detta och majoriteten har tackat jag till att flyttas över till Powertrain Engineering Sweden AB.

– Samtliga berörda medarbetare har fått erbjudande om att flyttas över till det nya bolaget, vilket mer eller mindre alla har tackat ja till, säger Maria Dagman, pressansvarig på Volvo Cars till GP.

 

 
Kul att det satsas i Sverige!
178
6
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.