Storaffären är i hamn – Volvo Cars köper Upplands Motor

Volvo Cars köper Upplands Motor och Bra Bil – siktar på att sälja 50 procent av bilarna digitalt 2025.
Annons

I början av september kom nyheten om att Volvo Cars vill köpa den Stockholmsbaserade återförsäljaren Upplands Motor och Bra bil. Det enda som stått i vägen för det förvärvet är ett godkännande från Konkurrensverket. Myndigheten har nu gett sitt godkännande till affären och Volvo Cars tar över Upplands Motors verksamhet. 

Volvo Cars vill modernisera och uppgradera det sätt som kunderna köper deras bilar. Att skapa en egen återförsäljningsverksamhet är enligt Volvo ett stort kliv i den riktningen. Med den kan Volvo testa och leda en omvandling till en mer digital kundupplevelse.

”De digitala och fysiska platserna som våra kunder besöker när de köper, leasar, prenumererar på eller servar sin Volvo ska hänga ihop och sätta kunden i fokus. Det är vi som ska röra oss runt våra kunder, inte tvärtom. Volvo Cars planerar att använda verksamheten som en förebild för hela landet, i ett pågående förändringsarbete tillsammans med sina befintliga återförsäljare i hela Sverige”, säger Volvo Cars Sveriges vd Jon Wakefield. 

Nu tar ett enligt Volvo ett ”långsiktigt utvecklingsarbete” vid och verksamheten på Upplands Motor och Bra Bil kommer att pågå som vanligt utan påverkan för vare sig kunder eller anställd personal, skriver Volvo Cars i ett pressmeddelande. 

I november blev det också klart att Volvo Cars säger upp återförsäljaravtalet med Bilia, efter ett 90-årigt samarbete.

–Bilaffären är föremål för en global transformation och vi är övertygade om att Bilia även i framtiden kommer att ha en central roll. Då Bilia har haft ett långvarigt och utvecklande samarbete med Volvo förväntar vi att även framöver hitta samarbetsformer för att tillsammans utveckla tjänster som överträffar våra gemensamma kunders förväntningar och behov , sade Per Avander, vd och Koncernchef för Bilia då.

 

 

 
Annons
Annons
Rulla till toppen