Svenska priser på Volkswagen Arteon R – så mycket kostar sportiga kombin

Värstingversionen av Volkswagen Passats lyxsyskon Arteon går nu att beställa i Sverige. Prispåslaget över standardmodellen är 160.000 kronor.

Svenska priser på Volkswagen Arteon R – så mycket kostar sportiga kombin

Volkswagens "Gran Turismo"-modell Arteon visade upp sig i ansiktslyft skepnad i somras. Huvudnyheten för den svenska marknaden var då att modellen för första gången skulle bli tillgänglig med en laddhybrid-drivlina.

Samtidigt visades även en sportig R-modell upp med samma drivlina som busiga Golf R. Det innebär 320 hästar och 420 newtonmeter från en fyrcylindrig 2,0-liters TSI-bensinmotor som skickas till alla fyra hjul. Fyrhjulsdriftssystemet har dessutom uppdaterats med så kallad torque vectoring, eller aktiv momentstyrning, som ska göra R-modellen ännu vassare i kurvorna.

När de svenska priserna först avslöjades för Arteon i november saknades dock R-varianten i listan. Istället utlovades priset på den till årsskiftet.

Nu har Volkswagen Sverige levererat och inte helt oväntat rör det sig som ett hyfsat rejält prispåslag över grundmodellen. 160.000 kronor för att vara exakt. Jämfört med mindre rymliga Golf R är prisskillnaden mindre, "endast" 105.000 kronor.

För det priset ingår dock inte bara drivlinan. Förutom alla in- och utvändiga stylingdetaljer som vi redan sett ingår 18-tums R Performance-bromsar med blålackerade bromsok (fram dekorerade med en R logo) liksom 19-tums fälgarna "Adelaide". Som tillval finns också 20-tums fälgarna "Estoril".

Arteon R är standardutrustad med ett sportavgassystem från Volkswagens R-avdelning. Systemet "både hörs och syns" enligt Volkswagen och har två trapetsformade ändrör i metall längst ut på var sida av diffusorn på bakstötfångaren.

Du kan läsa mer om Volkswagen Arteon och Arteon Shooting Brake här.

Svenska priserna:

R, 2,0 TSI 320 hk DSG 4MOTION (bensin, fyrhjulsdrift): från 579.900 kronor. 

R, 2,0 TSI 320 hk DSG 4MOTION Shooting Brake (bensin, fyrhjulsdrift): från 589.900 kronor.

 
Jag vill ha en Volkswagen Arteon R!
109
80
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.