Fartrekord – med 40 år gamla konceptbilen Aston Martin Bulldog

1980 släpptes konceptbilen Aston Martin Bulldog. Man sade redan då att bilen skulle klara 200 mph (322 km/h), men det misslyckades man att prestera. Nu är det dags för revansch!

Fartrekord – med 40 år gamla konceptbilen Aston Martin Bulldog

Minns du den superkaxiga konceptbilen Aston Martin Bulldog? När den kom 1980 skulle den visa att Aston Martin inte bara kunde design utan även var ledande inom ingenjörsskap. Därför sade man att bilen var kapabel till att klara 200 mph, cirka 322 km/h, och därmed bli den snabbaste "produktionsbilen" av sin tid.

Men man nådde aldrig sitt mål, bästa toppartsnotering blev 191 mph (307 km/h). Bulldog föll i glömska och under 2020 tog dess nuvarande ägaren bilen till Classic Motor Cars i Bridgnorth, England, för en omfattande helrenovering.

En rolig detalj är att Richard Gauntlett är huvudansvarig för renoveringen, och han är son till Victor Gauntlett som var Aston Martins ordförande när Bulldog presenterades.

 

Personen bakom ratten under rekord försöket heter Darren Turner.

– CMC följer renoveringsplanen till punkt och pricka och den ska vara körbar mot slutet av 2021. Då ska vi försöka slå rekordet som aldrig blev av, säger Richard Gauntlett. För att göra detta har vi funderat kring en lämplig förare och nu hittat denne i Aston Martins fabriksracerförare Darren Turner. 

– Jag hade hört talas om Bulldog och när nyheten om att den skulle renoveras och få en ny chans till sitt rekord tyckte jag det lät superhäftigt, säger Darren Turner. Jag är tacksam för att ha blivit tillfrågad och ser fram emot att utföra det som man inte lyckades med för 40 år sedan.

Spännande! Vi önskar Darren och teamet på CMC lycka till. Spana in Bulldog, skulle du själv våga köra i 322 k/h i denna skapelse?

Jag håller tummarna!
156
4
 
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.