Ingen F1-premiär i Melbourne i år heller

F1 släppte en preliminär kalender för ett par veckor sedan. Då var den sedan några år traditionella starten i Melbourne, Australien, tillbaka. Detta har nu tyvärr ändrats.

Ingen F1-premiär i Melbourne i år heller

Australien får klara sig utan F1-premiär även 2021. Dock finns det en förhoppning om att köra detta GP senare under säsongen, i slutet av november. Men detta är en högoddsare, resan dit är en logistisk mardröm för teamen.

Man kan också tycka att den ny uppdaterade och fortfarande preliminära kalendern är ambitiös i överkant med hela 23 deltävlingar.

Nu förläggs premiären istället till Bahrain, en vecka senare än Melbourne, 26-28 mars. I Bahrain kördes förra året två racehelger i rad. Loppet på den korta banan var verkligen spektakulärt.

F1 har även bekräftat att det inte blir något försäsongstest i Valencia, Spanien, utan att även dessa flyttas till Bahrain. Ett mycket klokt beslut.

Årets tredje GP står som TBC (To Be Confirmed) och här pekar det mesta på att det blir Portimao, Portugal, som står värd för detta. Också ett bra besked med tanke på hur lyckats fjolårets race på denna bana blev.

Detta enligt devisen att ju mindre data teamen har om en bana, desto bättre race är att vänta.

Avslutningsvis noterar vi att Kina inte är med på den reviderade kalendern. Inte heller Vietnam finns med, ett race som skulle begått premiär 2020.

Men publik då? Njae, här kan vi inte hoppas för mycket. Åtminstone inte i början av säsongen. Ha därför is i magen, se tävlingarna V Sport Motor, Viaplay eller via F1 TV. Skulle läget ljusna mot slutet av året, sista tävlingen går 10–12 december så försök hitta biljetter till dessa tävlingar. Även om de råkar vara på andra sidan jorden.

 

Den uppdaterade kalendern för 2021.

Jag har stora förhoppningar på kommande F1-säsong.
66
16
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.