Ryktet: Corvette kan bli suv – med eldrift

GM vill bredda Corvettelinan – kan ta inspiration av Ford.
Annons
Annons

Sommaren 2019 blev den senaste versionen av Corvette officiellt presenterad med en stor förändring jämfört med sina föregångare. V8:an hade flyttats till mitten av bilen. Nu ryktas det om att fler förändringar av Corvette kan vara på gång. 

General Motors vill nämligen expandera Corvettelinan och göra Corvettenamnet till en familj med olika typer av fordon, och inte bara en tvåsitsig sportbil. Ett möjligt steg är att det först byggs en suvmodell med Corvetteemblem, erfar Bloomberg.

Exakt hur, när och om detta sker är än länge oklart, men Bloombergs källor uppger att en Corvettesuv kan finnas på marknaden så snart som 2025. Även om detta förmodligen kommer uppröra en del purister så finns det troligtvis ett starkt ekonomiskt incitament i en sådan här förändring eftersom dagens bilköpare efterfrågar suvar.

Om GM väljer att bredda Corvette-paletten så blir det med en elbil. Då återstår frågan om GM väljer att slå två flugor i en smäll och bygga en eldriven suv på en gång. Säkerligen har man tittat på vad Ford har gjort med Mustang Mach-e, den eldrivna suven som nyligen började säljas i Sverige.

Vi lär få anledning att återkomma i ämnet. Skulle du kunna tänka dig att köpa en eldriven Corvette?

 
Annons
Annons
Rulla till toppen