Flera Volvo-klassiker på auktion

En ilsket röd Volvo PV 544 Sport G och två sportiga Volvo 242 GT är några av de många klassiska Volvo-pärlorna på Bilweb Auctions första auktion i år. Men det säljs också andra skönheter som Mercedes Pagoda och en Bristol 400.

Flera Volvo-klassiker på auktion

– Intresset för samlarbilar fortsätter att öka. Förra året fördubblade vi antalet auktioner och under 2021 har vi redan planerat in 10 auktioner fram till midsommar. Först ut är vår distansauktion som avslutas den 28 januari, säger Michael Luft, ansvarig för Bilweb Auctions.

Mest exklusiv på auktionen är en Bristol 400, märkets åttonde tillverkade bil. De tre första var prototyper så det här exemplaret räknas som det femte serietillverkade. Totalt gjordes 487 exemplar mellan 1947 och 1950.

På listan över auktionsobjekt finns även en Mercedes-Benz 230 SL Pagoda från 1964 och en vänsterstyrd Jaguar E-Type som såldes ny till en herre i Skövde 1969. 

 

­– Min personliga favorit på listan är en av de två hundra sist tillverkade Volvo PV 544 Sport modell G. Bilen är i ett pedantiskt renoverat originalskick. Rätt färg, rätt modell och rätt tillverkningshistorik, konstaterar Michael.

Bland alla Volvo-modeller finns också två 242 GT, en tidig 242 Turbo, en 960 S 2,5 lågmilare, två Amazoner och en S80 som är ombyggd till biltransport.

Kolla in auktionen här.

 

Just nu jobbar Bilweb Auctions med att ta emot bilar till nästkommande auktion.

– Från början var auktionerna ett hobbyprojekt och vi trodde att intresset skulle vara säsongsbetonat. Men nu har vi auktioner från januari till december och har blivit en av de största aktörerna i Norden, berättar Michael Luft. 

Jag tror att Volvo 340 kommer att bli en samlarbil!
30
90
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.