Här är BMW M5 CS – BMW:s starkaste produktionsbil någonsin

Med sina 635 hk är M5 CS det grymmaste som någonsin producerats i München.

Här är BMW M5 CS – BMW:s starkaste produktionsbil någonsin

Det finns en ny herre på BMW-täppan. BMW M5 CS är i stora drag en vanlig M5 som fått mer effekt, en vassare chassisättning och ett antal kosmetiska uppdateringar.

Under huven sitter BMW:s 4,4-liters dubbelturbo-V8 som utrustats med ett förbättrat oljesystem och bättre kylning. Gott så, eftersom motorn nu producerar hela 635 hästar och 750 Nm. Accelerationen är ruskigt snabb. 0 – 100 km/h går på tre sekunder blankt och toppfarten är begränsad(!) till 304 km/h.

Kraften från V8:an går till alla fyra hjul vi en åttastegad automatlåda, och det går att manuellt ställa in hur mycket av kraften som respektive axel ska få. Givetvis finns också möjligheten att ge bakhjulen all effekt om man känner ett sug efter att åka brett.

LÄS MER: Vi har redan kört BMW M5 CS – den provkörnigen hittar du här!

 

 

BMW M5 CS är sänkt med sju millimeter jämfört med vanliga M5 och kommer som standard med klibbiga Pirelli P Zero däck. Stötdämparna är hämtade från BMW M8 Gran Coupé. I standardutrustningen ingår också skräddarsydda motorfästen och keramiska bromsar.

För att det ska synas att det är en M5 CS och inte en vanlig M5 har CS fått en aggressivare uppsyn, 20-tumsfälgar, gulddetaljer och, kanske mest iögonfallande, guldgul DRL-belysning i strålkastarna.

Racingkänslan är påtaglig i kupén. De främre stolarna är gjutna i kolfiber, ratten är klädd i Alcantara, växlingspaddlarna är gjorda i kolfiber.

Priset för denna värsting? Från 1.851.000 kronor. Lansering sker under våren.

226
17
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.