Slutkört för VW Polo – köparna vill ha suvar

Volkswagen har plockat bort sin kompakta halvkombi Polo från den svenska marknaden. Istället växlar man nu över till crossovern T-Cross som säljer bättre.
Annons

Suget efter suvar och crossovers är stort idag, till nackdel för mer lågbyggda modeller. Nu har trenden skördat ännu ett offer, i alla fall på den svenska marknaden. Volkswagen har i det tysta plockat bort kompaktbilen Polo ur sitt modellprogram, något DagensPS var först att rapportera om.

– Det stämmer att vi inte erbjuder Polo längre och detta skedde inför modellår 2021. Skälet är att vi valt att växla över till T-Cross eftersom vi upplever ett ökat intresse för den typen av bil som ligger i samma storleksklass, skriver Marcus Thomasfolk, kommunikationschef för Volkswagen Sverige i ett mejl till auto motor & sport.

Försäljningen av Polo har krympt. Medan T-Cross stod för 3.973 nyregistreringar förra året registrerades det mindre än hälften så många Polos enligt Bil Swedens statistik: 1.788.

För den som fortfarande hoppas kunna snappa upp en ny Polo lär det redan vara för sent.

– Det finns sannolikt inte några bilar kvar i lager hos våra återförsäljare, skriver Marcus Thomasfolk till ams.

Nyheten betyder dock inte att Polo, vars nuvarande sjätte generation lanserades 2018, går i graven helt. Ute i Europa erbjuds den fortsatt och inom kort väntas modellen få ett ansiktslyft.

Annons
Annons
Rulla till toppen