Volkswagen fasar ut Polo i Sverige – "ökat intresse" för T-Cross

Volkswagen har plockat bort sin kompakta halvkombi Polo från den svenska marknaden. Istället växlar man nu över till crossovern T-Cross som säljer bättre.

Volkswagen fasar ut Polo i Sverige – "ökat intresse" för T-Cross
Volkswagen satte ifjol stopp för nya fabriksbeställningar av sportiga Polo GTi. Nu är Polo helt borta från den svenska marknaden.

Suget efter suvar och crossovers är stort idag, till nackdel för mer lågbyggda modeller. Nu har trenden skördat ännu ett offer, i alla fall på den svenska marknaden. Volkswagen har i det tysta plockat bort kompaktbilen Polo ur sitt modellprogram, något DagensPS var först att rapportera om.

– Det stämmer att vi inte erbjuder Polo längre och detta skedde inför modellår 2021. Skälet är att vi valt att växla över till T-Cross eftersom vi upplever ett ökat intresse för den typen av bil som ligger i samma storleksklass, skriver Marcus Thomasfolk, kommunikationschef för Volkswagen Sverige i ett mejl till auto motor & sport.

Försäljningen av Polo har krympt. Medan T-Cross stod för 3.973 nyregistreringar förra året registrerades det mindre än hälften så många Polos enligt Bil Swedens statistik: 1.788.

För den som fortfarande hoppas kunna snappa upp en ny Polo lär det redan vara för sent.

– Det finns sannolikt inte några bilar kvar i lager hos våra återförsäljare, skriver Marcus Thomasfolk till ams.

Nyheten betyder dock inte att Polo, vars nuvarande sjätte generation lanserades 2018, går i graven helt. Ute i Europa erbjuds den fortsatt och inom kort väntas modellen få ett ansiktslyft.

Synd, jag gillar Polo!
164
17
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.