Lynk & Co 03 på startlinjen i årets STCC

Premiären flyttas till juni. Finalen blir på Ring Knutstorp i oktober. Lynk & Co 03 TCR är ny bil för året. Det är några av flera nyheter i årets upplaga av STTC.

Lynk & Co 03 på startlinjen i årets STCC
Mattias Andersson tillsammans med Alexander Murdzevski Schedvin från Geely Group Motorsport framför en Lynk & Co 03 TCR. Foto: MA:GP

STCC har tvingats justera årets tävlingskalender på grund av pandemin. Premiären senareläggs till den 4–5 juni på Ljungbyhed Park samtidigt som säsongsfinalen flyttas till Ring Knutstorp den 8–9 oktober.

– Det här blev den bästa lösningen för samtliga inblandade parter med tanke på den pågående pandemin. Med det här upplägget har vi ett intensivt program från juni till oktober, säger Micke Bern, vd för STCC.

Det blir totalt sex tävlingshelger under 2021, en ökning med två jämfört med säsongen 2020. Den klassiska F1-banan Anderstorp gör comeback. 

Så här såg Mattias Anderssons Lynk & Co 03 TCR ut förra året när den tävlade i WTCR.

Team MA:GP har köpt en Lynk & Co 03 TCR av Geely Group Motorsport till årets STCC-säsong. Det är samma bil som Cyan Racing tog VM-guldet i standardvagnsracing med förra året.

– Jag är oerhört laddad för att starta ett nytt kapitel i STCC med en mycket speciell bil. Jag har sett framgångarna de skördat i WTCR och TCR China med bilen, något som gjorde vårt beslut mycket enkelt. Det ska bli spännande att se vad vi kan uppnå för resultat med bilen i Sverige, säger Mattias Andersson som ska köra bilen och äger Team MA:GP.

I samband med STCC körs även MC-klassen Pro Superbike tillsammans med V8 Thunder Cars, Radical Cup Scandinavia, Formula Nordic och Legends.

Preliminär STCC-kalender 2021

4-5 juni – Ljungbyhed
18-19 juni – Skellefteå
21-22 augusti – Gelleråsen
4-5 september – Anderstorp
2-3 oktober – Mantorp Park
8-9 oktober – Knutstorp

Fakta om Lynk & Co 03 TCR

4 cylindrar
2 liter, turbo och direktinsprutning
350 hk
420 Nm
6-växlad sekventiell växellåda
Justerbara stötdämpare
380 mm bromsskivor fram
287 mm bromsskivor bak
18 x 10 tums fälgar
1.265 kg 

 
Jag ska följa årets STCC!
48
19
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.