Cupra Formentor VZ5 – suv med femcylindrig Audi RS-motor

Cupra lanserar tre nya versioner av suven Formentor: två laddhybrider och en värsting med en femcylindrig RS-motor från Audi.

Cupra Formentor VZ5 – suv med femcylindrig Audi RS-motor

VZ5 är den nya Formentor-toppmodellen. Modellserien är unik för Cupra och finns inte i Seat-version. Men givetvis har Cupra plockat godbitar från VAG-koncernens lagerhyllor, som den femcylindriga motorn från Audi RS Q3 som har 400 hästkrafter.

I Formentor VZ5 ger 2,5-litersmotorn 390 hästkrafter och 480 Nm i vridmoment. Det tar bilen från 0 till 100 km/h på 4,2 sekunder. vilket är 0,3 sekunder snabbare än Audi RS Q3.

Cupra framhåller att motorn ger en karaktäristisk femcylindrig skönsång som förstärkts med ett specialanpassat avgassystem.

Formentor VZ5 har fyrhjulsdrift, sjustegad dubbelkopplingslåda, 10 mm sänkt sportchassi och större bromsar. Bilen har kraftigare luftintag fram och en del karossdetaljer i kolfiber. På insidan hittar vi djupt skålade sportsäten.

Cupra Formentor VZ5 kommer att säljas i endast 7.000 exemplar. Vi vet ännu inte vad priset blir.

Laddhybrider är ett bättre miljöval och attraktiva för många som har förmånsbil. Därför kommer Cupra Formentor även som laddhybrid med två olika alternativ, 204 eller 245 hästkrafter. Räckvidden på el är upp till 59 km.

Vi har ingen uppgift om pris eller säljstart för laddhybriderna.

 

Elbilen Cupra Born.

Framöver kommer Cupra även med en elbil som baseras på Volkswagen ID.3. Den kommer nu att heta Cupra Born. Tidigare gick bilen under namnet el-Born men nu har alltså Cupra kortat namnet något.

Formentor VZ5 är riktigt fräck!
202
2
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.