Nya Mercedes C-klass – laddhybrid med 10 mil el-räckvidd

Efter gårdagens läcka – nu är C-klass officiell på riktigt.

Nya Mercedes C-klass – laddhybrid med 10 mil el-räckvidd

Redan igår kunde vi avslöja nya Mercedes C-klass. Inte bara med bilder, utan också med en hel del information om teknik och motorer. Nu har dock C-klass visats officiellt av Mercedes.

En av de stora nyheterna är att alla modeller av nya C-klass är elektrifierad i någon form. Mildhybridsystem på 48-volt är alltså standard oavsett motorval. Det innebär att bilen kan "segla" under motorvägskörning och har ett utbyggt start/stop-system. Mildhybridsystemet kan också bidra med 20 extra hästar vid hård acceleration. 

Laddhybridversionerna av C-klass får ett stort batteri på 25,4 kWh vilket ska ge "upp till 10 mils räckvidd". Det ska också vara möjligt att snabbladda sin laddhybrid med en effekt på upp till 60 kW. Ombordladdaren är på 11 kW.

Nya C-klass är också rymligare än sin föregångare. Detta mycket tack vare att bilen blivit 6 centimeter längre och fått 2,5 centimeter längre axelavstånd än föregångaren. Det kommer också att finnas bakaxelstyrning som tillval.

Annars är det infotainmentsystemet som är den stora nyheten med C-klass. Andra generationens MBUX-infotainment hämtas från storebror S-klass, vilken man också kan se interiöra släktdrag med. Den vertikala, centrerade skärmen till exempel.

I det systemet går att ha flera sparade körprofiler, och via en fingeravtrycksläsare i botten på skärmen känner bilen av vem som just nu sitter bakom ratten. I det nya MBUX-systemet ingår också OTA-uppdateringar för själva infotainmentsystemet.

Mercedes Digital Light kommer att finnas som tillval. Det innebär att strålkastarna kan projicera bilder på vägbanan, fokusera ljuset till en potentiell fara eller genom "rita streck" i vägbanan visa bilens bredd när man ska passera genom en trång passage. 

Säljstarten för nya C-klass sker i slutet av mars, och de första bilarna kommer till Sverige i sommar.

Har man inte upptäckt den annalkande grävmaskinen redan, så kan man se på vägbanan att den närmar sig.

Nya C-klass som laddhybrid – min nästa tjänstebil.
273
79
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.