Avslöjad: Här är nya Lexus NX – kommer som laddhybrid

Återigen läcker biltillverkarna som ett såll när det närmar sig lansering.

Avslöjad: Här är nya Lexus NX – kommer som laddhybrid

Vi har sett det förut och kommer med all sannolikhet att se det igen – bilder och information om bilar som närmar sig lansering. Den här gången är det en film som laddats upp på Youtube med nya NX – och det tackar vi ju för.

På den europeiska marknaden har den mindre suven UX varit Lexus storsäljare, en modell som också konverterades till eldrift och blev därmed märkets första elbil. Vi körde UX300e i höstas – den provkörningen hittar du här.

Men här i Sverige har mellanklassuven Lexus NX varit favoriten, även efter UX gjort sitt intåg – och nu är alltså en ny generation på väg.

Senaste gången vi testade Lexus NX var när vi undersökte vilken typ av fyrhjulsdrift som är bästa på svenska vintervägar – det test hittar du är!

Det är mycket som talar för att nya NX får laddhybriddrift för första gången, vilket lär locka förmånsbillister. Vilken typ av drivlina det blir, batteristorlek och räckvidd är inte känt, men det är nog ingen vågad gissning att drivlinan från Toyota RAV4 AWD-i hamnar i den likvärdigt stora Lexus NX. 

Det är i så fall goda nyheter, sedan RAV4 laddhybrid blev både årets testbil och årets laddhybrid av oss på auto motor & sport. Den är också en av laddhybriderna som kommer längst på el i våran förbrukningsrunda med nästa 7,5 mil.

Om vi tittar på designen så är den ganska konservativ i den meningen att den är väldigt lik nuvarande NX. En förändring är dock att Lexus inte kunnat hålla sig från den starka trenden att en LED-list som sträcker sig över hela bakpartiet.

Invändigt är det också få överraskningar – det ser ut som en Lexus. Den inte helt lyckade lösningen med en "musplatta" i mittkonsolen för att styra infotainmentsystemen verkar dock vara borta.

Fler detaljer om nya Lexus NX får vi bjuda på när den visas upp på riktigt.

Ser ju bra ut!
73
16
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.