Testlagsbloggen: Vad ska vi testa mot Audi e-tron GT och Porsche Taycan?

Vi ska testa Audis nya elvärsting e-tron GT inom kort. Taycan är självskriven som duellant, men vi behöver en bil till – vilken?!
Annons

Kom med förslag på en tredje konkurrent! Det uppenbara svaret är naturligtvis Tesla Model S. Vi har försökt få tag på en sådan, men dels har inte Tesla någon bil som de kan låna ut tillräckligt länge och dels är den uppdaterade Model S på gång efter sommaren. Alla ”gamla” modeller är enligt uppgift tingade och om man beställer en S nu får man den nya versionen. Vi får därför återkomma till den jämförelsen senare under året. 

Att hitta bilar till framtida tester är ett ständigt pusslande. Det kanske finns tre klockrena konkurrenter i segmentet, men det är inte alltid som importören har ett exemplar att låna ut av den modell vi vill testa. Ibland är pressbilen redan bokad den period vi behöver den, och ibland finns det helt enkelt inga bilar. Då får vi tänka om och hitta andra lösningar.

Vad tycker ni att vi ska försöka få fram som tredje konkurrent mot Audi e-tron GT och Porsche Taycan – en elbil ur ett annat segment, en sportig laddhybrid, eller någon helt konventionell förbränningsbil?

Vi har några alternativ vi funderar på, men vi vill gärna höra vad ni läsare tycker!

Skriv en kommentar nedan!

Vid tangentbordet//John Eriksson

Annons
Annons
Rulla till toppen