"Mitt humör gick sönder"

Snart dags för ett nytt avsnitt av Förnuft och Känsla – hör vad Alrik och Peder har att säga om Porschetrippen till Östersund.

"Mitt humör gick sönder"

Psst. Om du blir Premiummedlem så får du se Förnuft & Känsla-avsnitten utan reklam, och före alla andra! Skaffa Premium här!

Hallå där Alrik och Peder! Berätta lite om resan och däcktestet?

Alrik: Vi körde tre Porsche Taycan Turbo 120 mil på vinterväg, med tre olika däcktyper. Och det var kallare än minus 20 flera gånger. Räckvidden var inte superlång och laddningen strulade en hel del. Om man tycker att det är jobbigt att ha med sig barn i bil, tänk dig då att ha med Peder på resan … Däcktestet blev en otrolig överraskning!

Peder: Riktigt spännande test, jag hade massa förutfattade meningar om hur det skulle gå och det blev inte riktigt som jag trodde. Resan dit var dock som jag trodde – lång.

Vad förvånade mest?

P: Hur bra de europeiska däcken var på det underlag vi körde på och hur absolut fruktansvärt värdelösa sommardäcken var!

A: Håller med!

Hände något knasigt?

P: Hahahaha gissa …

A: Vi lärde oss ett knep för att få igång laddningen. Det var inte knasigt, men bra. Jo att vi på ett av Östersunds största hotell fick en lång förlängningssladd och 220-ström … Det är knasigt. Infrastrukturen måste verkligen byggas ut!

Hur skötte sig Peder?

P: Jag skötte mig exemplariskt som vanligt, höll på att få en hjärnblödning på grund av elbils-overload men annars var jag perfekt som vanligt.

A: Han överraskade faktiskt … 

Hur skötte sig Alrik?

P:  Alrik är alltid ambitiös och entusiastisk, och kanske framförallt optimistisk och positiv. Under denna resa fanns det stunder där det inte fanns nån anledning att vara nåt av det och jag vill påstå att Alriks oförstörbara positivitet var med och bidrog till min nära-hjärnblödnings-upplevelse.

A: Min erfarenhet från livet är att väldigt få saker – som exempelvis elbilsladdare – reparerar sig om man skriker på dom. Energin på rätt ställe.

Gick något sönder?

P: Nej konstigt nog, men inte på grund av att vi inte försökte. Eller mitt humör gick sönder förresten. 

A: Det var problem med laddkontakter, men de gick nog inte sönder, de var nog sådana från fabrik.

Vilket är det bästa med bilen/däcken?

P: Bilen är fantastisk att åka med, inget snack. Underbar bil. Men elbil ska man inte ha om man inte kan ladda hemma. Det är min absoluta åsikt efter hundratals mil i massa olika modeller. De europeiska vinterdäcken överraskade mig väldigt positivt. Det är såklart beroende på underlag men de funkade mycket bättre än jag trodde.

A: Håller med Peder, men jag skulle välja de nordiska dubbfria. Tystare, snålare, mjukare – för vinterväg.

Vad är det sämsta med bilen/däcken?

P: Att det är en elbil. Förlåt, men så är det.

A: Räckvidden måste upp, och laddnätverken byggas ut rejält.

P: Angående däcken så är det svårare att generalisera förutom att jag tycker vi tydligt påvisar livsfaran med att använda sommardäck när underlaget inte är somrigt, och det kändes viktigt att kunna visa. Förhoppningsvis får det några att välja att ställa bilen och jobba hemma istället när första snön kommit. De är helt livsfarliga!

A: Håller med!

Jag ser fram emot avsnittet!
99
9
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.