Påskäggsexpressen kommer lastad

Fiat Panda Six-Wheeler är både söt och hård!

Påskäggsexpressen kommer lastad

Innan du blir alltför exalterad börjar vi med det tråkiga. Fiat Panda Six-Wheeler finns bara i ett exemplar och den är inte till salu. Synd, det finns säkert ett stort kundunderlag om man betänker vilken hype eller kult som har omgett Fiat Panda de senaste åren.

Denna pickup byggdes på 1980-talet av Horst Koch, som vid tidpunkten var återförsäljare för Fiat, Lancia och Ferrari i den tyska staden Heilbronn.

Då var tanken att bygga en mindre serie av bilen och den visades faktiskt på bilsalongen i Genève 1986 – då var en blå med röd inredning, i sann 1980-talsanda.

Kort därefter gick en av initiativtagarna bort och projektet lades i malpåse. Idag har Autohaus Koch bytt inriktning och jobbar enbart med samlarbilar under namnet Koch Klassik.

Linda Koch, ansvarig för marknadsföring i familjeföretaget, kom för något år sedan på tanken att ta fram Panda Six-Wheeler och varsamt renovera den till dagens mått av elegans.

Det vill säga med en sobert grå exteriörfärg, matchad av en svart inredning med grå kontrastsömmar. Det superläckra vita fälgarna lämnades orörda.

Tankarna går givetvis till Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6 fast i halvskala. Till skillnad mot storebror driver Panda inte på alla hjul. Faktum är att den bara driver på framhjulen, trots att Panda fanns med fyrhjulsdrift redan är bilen byggdes.

Men det hade blivit en alltför komplicerad anpassning. Framhjulsdrift och 70 ystra hästar gör jobbet.

Nu används bilen som publikdragare vid anläggningen och på tillställningar. "Men flaket har försett med en skyddsmatta av gummi, så det går utmärkt att köra iväg en motor för renovering om andan faller på", berättar Linda Koch.

De kunde gott göra en till Panda Six-Wheeler åt mig!
33
3
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.