Maxad helg för formelbilsracing – här är alla sändningstider!

Formel 1, Indycar, Indy Lights och Formula Regional European Championship. I tre av fyra dicipliner finns svenska förare. Joakim Dyredand guidar dig till din ultimata formel, för "Formel Helg".
Annons

Ladda kaffetermosen och bre mackorna. Beställ hämtmat och fyll kylskåpet med dryck. I helgen är det motorsport som gäller.

Vi börjar med Formula Regional European Championship, där vi hittar Dino Beganovic, svensken som ingår i F1-stallet Ferraris juniorakademi och dessutom tävlar för italienska Prema Powerteam. Han kör sin säsongupptakt på Imola, där även F1 kör.

– Imola kommer alltid att vara en speciell plats för mig, säger Beganovic. Det var där jag tog både min första pole och seger i bilracing, i Formel 4 förra året. Italien har blivit mitt andra hem och det är där jag spenderar merparten av min tid med Ferrari och Prema. Det blir stort att inleda säsongen där, ihop med Formel 1.

Maxad helg för formelbilsracing –  här är alla sändningstider!
Dino Beganovic.
Maxad helg för formelbilsracing –  här är alla sändningstider!

Formula Regional European Championship inleds med två gånger 50 minuters fri träning på fredag. Lördagen blir sedan den mest fullspäckade tävlingsdagen, med två kval och det första av helgens två race. Det avslutande loppet körs på söndag.

Du följer Dinos framfart via en stream på hans webbplats, se länk nedan.

Fredag 16 april
Fri träning 1: 09.30-10.20
Fri träning 2: 12.30-13.20

Lördag 17 april
Kval 1: 09.55-10.15
Kval 2: 13.00-13.20
Race 1: 17.20 (30 min + 1 varv)

Söndag 18 april
Race 2: 12.15 (30 min + 1 varv)

Streaming, timing och resultat: 
www.dinoracing.se
www.formularegionaleubyalpine.com

I Indy Lights, på andra sidan Atlanten hittar vi Linus Lundqvist. Regerande Formula Regional Americas-mästaren Linus inleder en avgörande säsong i jakten på den amerikanska racingdrömmen när den kritiska karriärklassen Indy Lights drar igång den här helgen.

– Det ska bli så otroligt kul att komma igång med den här säsongen, säger LinusLundqvist (som tävlar för Global Racing Group with HMD Motorsports). Jag har fått en fantastisk möjlighet och ska verkligen göra allt för att ta vara på den. Indy Lights är det sista steget innan Indycar, och alla som kör här vill dit. Jag förväntar mig en rejäl fight – men jag känner mig också redo att ta den.

Maxad helg för formelbilsracing –  här är alla sändningstider!
Linus Lundqvist.
Maxad helg för formelbilsracing –  här är alla sändningstider!

Alla säsongens pass streamas LIVE direkt på Linus Lundqvists webbplatshemsida, www.linuslundqvistracing.se.

Torsdag 15 april
Fri träning: 22.30-23.15

Fredag 16 april
Kval 1: 18.00-18.30
Kval 2: 22.00-22.30

Lördag 17 april
Race 1: 19.15

Söndag 18 april
Race 2: 19.20

Maxad helg för formelbilsracing –  här är alla sändningstider!

Vi stannar kvar i USA och hoppar upp till Indycar där vi hittar både Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson. Här väntar en krävande premiär. Loppet på Barber Motorsports Park är ett av de fysiskt mest krävande på hela kalendern, med 90 tuffa varv att ta sig an runt den snabba och kuperade banan utanför Birmingham, Alabama. Men Felix är laddad.

– Det är en intensiv start på säsongen, men vi är här för att tävla och jag gillar det här upplägget med full fart från start, säger Felix Rosenqvist. Testerna under vintern har varit OK, men det har varit väldigt lite körtid och det är svårt att dra några egentliga slutsatser. Det ska bli kul att komma igång och att få en första riktig genomkörare med teamet och alla nya rutiner den här helgen.

Maxad helg för formelbilsracing –  här är alla sändningstider!
Felix Rosenqvist.

Här följer du grabbarnas framfart på Viaplay Motor eller V Sport Motor. Observera att den första träningen inte tv-sänds.

Lördag 17 april
Fri träning 1: 17.00-17.45 (ej tv-sänd)
Fri träning 2: 20.40-21.25
Kval: 23.55-01.00 (sändningsstart 23.30)

Söndag 18 april
Warm-up: 17.30-18.00 (ej tv-sänd)
Race (90 varv): 21.40 (sändningsstart 21.00)

Avslutningsvis Formel 1. Premiärtävlingen i Bahrain för tre veckor sedan visade att Red Bull verkligen kommer att utgöra ett hot för Mercedes i år. Och med ett tajtare mittfält än på många år är spänningen total.

Imola gjorde comeback på kalendern förra året. Detta är en bana av den klassiska skolan, en smal bana med gräs utanför banmarkeringen (istället för dagens moderna banor med asfaltsavåkningsytor) och murarna oroväckande nära.

Att banan är smal kommer göra kvalet extra krävande. Omkörningsmöjligheterna är få, men DRS-sträckan är något längre i år, alltså partiet där förarna kan öppna bakvingen, vilket kan ge viss möjlighet till fler omkörningar än fjolårets ynka handfulla.

Observera att tiderna på fredag och lördag har förskjutits under veckan eftersom det blev klart med begravningen av prins Philip i Storbritannien. Följande tv-tider gäller på Viaplay Motor eller V Sport Motor.

Fredag 16 april
Träning 1: 10.55
Träning 2: 14.25

Lördag 17 april
Träning 3: 10.55
Kval: 13.40

Söndag 18 april
Race: 14.00
Highlights: 21.00 (TV10)

Maxad helg för formelbilsracing –  här är alla sändningstider!
Annons
Annons
Rulla till toppen