Skönheter och värstingar på svensk bilauktion

En Lancia Delta Integrale med över 300 hästar eller en vacker Ferrari 308 GTS? Varför inte en Volvo 164 med chassinummer 164?

Skönheter och värstingar på svensk bilauktion

Bilweb Auctions har lyckats få ihop en stor mängd fina bilar inför årets vårauktion.

– Som vanligt har vi ett rejält inslag med svenska klassiker. Hela tio stycken volvobilar, varav tre amazoner och tre Volvo PV i olika prisklasser, berättar Michael Luft, ansvarig på Bilweb Auctions.

Volvo 164 med chassinummer 164.

Det finns bara en Saab på auktionen, men en hel del fina utländska bilar. Bland de mer klassiska samlarbilarna märks en röd Austin-Healey 300 BT7 från 1962 som värderats till omkring en halv miljon kronor. Auktionsbilen är från 1975 och i fint orenoverat bruksskick.

Bland jänkarna märks en Cadillac Series 63 De Ville med "terrasstak" från 1959. Auktionen har också ett italienskt fullblod, en Ferrari 308 GTS från 1979 med bara 8.000 mil på mätaren.

 

Ferrari 308 GTS från 1979

– Sportigaste samlarbilen på listan är ytterligare en Italienare. Lancia Delta Integrale, en ovanlig och väldigt potent bilmodell med 323 hästkrafter i kombination fyrhjulsdrift och låg vikt. Modellen är utvecklad som rallyvinnare och i rätt händer vankas mycket körglädje på krokiga vägar eller under bandagar, säger Michael Luft.

Här kan du se alla bilar på auktionen.

 

Lancia Delta Integrale.

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.