Mäktigt pris till Volkswagen ID 4

VW:s elsuv prisas som World Car of the Year.
Annons

Det finns några bilpriser där ute, av olika dignitet och renommé. World Car of the Year är dock ett av de mer prestigefyllda och det är förstås en stor fjäder i hatten för Volkswagen att elbilen ID 4 korats till vinnare av priset år 2021. 

– Utmärkelsen är en stor framgång för hela vårt ID.-team. Vi har lyckats utveckla en bil som är starten på omställningen till eldrift i världens viktigaste segment: kompakta SUV:ar, och som erbjuder utmärkt användbarhet i vardagen. Tillsammans med ID.3 och kommande ID.-modeller gör vi innovativ e-mobilitet till något som alla kan uppleva, säger Thomas Ulbrich, styrelsemedlem för märket Volkswagen med ansvar för utveckling.

LÄS MER: Duell: VW ID.4 mot Volvo V90

I juryn till World Car of the Year sitter 93 motorjournalister från 28 länder, och för att en modell ska ha chans att ta hem priset måste den tillverkas i minst 10.000 exemplar årligen, och finnas till försäljning på minst två kontinenter.

Vid sidan av det stora priset delades det också ut mindre priser: De priserna gick till modellerna som följer:

• World Urban Car of the Year: Honda e
• World Luxury Car of the Year: Mercedes-Benz S-Klass
• World Car Design of the Year: Land Rover Defender
• World Performance Car of the Year: Porsche 911 Turbo

Nya Mercedes S-Klass prisas alltså som årets lyxbil. När Alrik och Peder körde nya S-Klass mot Audi A8 i Förnuft & Känsla var de inte alls imponerade. Du kan se det avsnittet här!

Annons
Annons
Rulla till toppen