Alrik och Peder kör BMW M3/M4 på Gotland Ring: ”Peder var av två gånger med M3:an”

De har också kollat in nya bansträckningen: " Den långa rakan blir extremt hårig"

Alrik och Peder kör BMW M3/M4 på Gotland Ring: ”Peder var av två gånger med M3:an”

Tjena Alrik! Det ryktas om att du och Peder har haft fina dagar på jobbet? Berätta!

– Vi har först och främst kört nya bakhjulsdrivna M3 och M4 i Competitionutförande med 510 hk. En spännande detalj är Driftanalyzer, som både hjälper till och sätter poäng på driftandet.

Man kan sätta driftvinkeln/driftandet i tio olika steg där 10 är väldigt lite och noll är en helt vanlig bil utan hjälp. Det blir inte så enkelt som man kanske tror, för man måste fortfarande ha kontroll på bilen – det kördes av en hel del av andra journalister – och Peder snurrade också… 

Sedan fanns M2, M5, X3M, X5M och M8 cabriolet på plats – på Gotland ring. Inte alls illa! Ännu mer spännande är att man började lägga asfalt på den södra slingan på Gotland ring, den ska öppna i slutet av maj. Vilken otrolig bana! Kuperad, snabb, vacker och hela sju kilometer lång. Toppfarter på över 300 km/h utlovas (beroende på bil givetvis) och en del sektioner har högre hastigheter än Spa.

Den långa rakan blir extremt hårig med ett blint krön som leder ner för en brant backe – allt man ser är himmel och grönt vatten i kalkbrottet. När backen tar slut kommer en sväng där man lär ligga runt 250 km/h och sedan ska man fortsätta att hålla stumt en bra bit till bort och genom en svagt doserad lång sväng. Det blir hårigt!

På ett annat ställe finns en karusell som påminner on Nürburgring och en slingrande uppförsbacke som för tankarna till Spa. Wow! Det kommer en film om bygget så snart vi får den klar.

Var det någon av er som körde av?

– Jo, Peder var av två gånger med M3:n, men intet farligt, lite grus under däcken bara.

Vilken av bilarna är bäst att köra på bana?

– M3/M4 är tekniskt samma bilar och riktigt fina! Bra balans, fantastiskt grepp, mycket kraft – men lite för lite känsla i styrningen för min smak. M2 är ännu busigare, lättare, men givetvis inte lika stark. X3 M överraskade och imponerade stort, den går verkligen at köra riktigt riktigt fort med, och sladda med också. X5 M är tyngre, vill inte styra in lika snabbt men den går upp på tre hjul i utgångarna av snäva kurvor. Massiv kraft. Läckert! Vi har med det på film. 

Finns det någon M-modell som du är besviken på?

– Nej, det kan jag inte säga. Härliga prestandabilar, men tyvärr låter de inte så mycket som man skulle önska. Vad gäller designen, nu när jag såg M4 bredvid den förra generationen M4 med mindre njurar tycker jag absolut att nykomlingen är både snyggare och aggressivare.

När får vi se filmen?

– Vi spelade in tre filmer och den första kommer om alla redigeringsgudar är med oss nästa söndag. Nu på söndag hinner vi tyvärr inte få färdigt någon ny Förnuft & Känsla, men det finns ett avsnitt Alriks Biltankar som lite tröst…

 

Jag vill köra på nya Gotland Ring!
90
7
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.