Bilia dumpat av Volvo: Börjar sälja Mercedes

Klassiska Volvohandlaren köper Upplands Motor Stockholm AB.

Bilia dumpat av Volvo: Börjar sälja Mercedes

För en tid sedan blev det klart att Volvo, efter 90 års samarbete, säger upp återförsäljaravtalet med Bilia. Anledningen till det var dels att Volvo Cars ska satsa hårt på digital försäljning, samt att man förvärvat den Stockholmsbaserade åretförsäljaren Upplands Motor AB.

Upplands Motor hade sedan tidigare flera andra tillverkares bilar till försäljning – bland andra Ford, Renault och Mercedes. Ford och Renault fortsatte att säljas av Upplands Motor AB, medan ett avknoppande bolag – Upplands Motor Stockholm AB tog över hanteringen av Mercedes-Benz.

Nu blir det lite snurrigt. Idag kom nämligen beskedet att Bilia, alltså Volvos gamla parhäst, köper Upplands Motor Stockholm AB och blir därmed Mercedes-Benz återförsäljare.

 – Jag är glad att vi med Bilias förvärv av Upplands Motor får en fortsatt mycket stark partner i Stockholm. Bilia är en av Sveriges mest rutinerade och kunniga aktörer, som även har erfarenhet av att arbeta med premiummärken. De är duktiga på att erbjuda koncept som uppskattas av kunderna, vilket vi ser som en viktig del av framtidens bilförsäljning, säger Niels Kowollik, VD för Mercedes-Benz Sverige AB. 

Från Bilia-håll är man också mycket nöjda med den nya samarbetet.

Jag är oerhört glad och stolt över att Bilia framöver kommer att arbeta med Mercedes, som blir ett utmärkt tillägg till Bilias nuvarande varumärkesportfölj.Genom förvärvet tillför vi även Bilia ett nytt och spännande affärsområde i form av tunga lastbilar, i vilket Mercedes-Benz är en av Europas största och mest framgångsrika aktörer, säger Per Avander som är VD och koncernchef på Bilia.

Affären ska nu granskas av Konkurrensverket innan den är förtöjd i hamn. Om den blir godkänd så gäller avtalet från den 1 juli.

Skönt att Bilia gått vidare efter skilsmässan med Volvo.
343
32
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.