Alrik & Peder kör nya M3: ”En härligt hårig bil!”

Imorgon är det för Premiummedlemmarna exklusiv premiär av Förnuft & Känsla-avsnittet där Peder och Alrik kör nya BMW M3 på Gotland Ring!
Annons

Hallå där Alrik och Peder! I helgen kör Förnuft & Känsla den helt nya generationen BMW M3 och M4 i Competitionutförande, med 510 hk! Berätta lite om nya BMWEEE M3. Vad sticker ut? Vad förvånade mest?

Peder: Faktiskt ljudet! Utifrån är den lite för tyst för min smak. Låter som vilken bil som helst trots massa pulver.

Alrik: Jag håller tyvärr med! Inuti är det ett kärnigt ljud, som dock kunde varit ännu högre i sportläget. Det märkliga är att motorcyklar fortfarande får låta hur underbart som helst medan bilar är nedtystade! BMW hade med sin första M-motorcykel, 1000 RR som låter helt magiskt på 15.000 varv. Varför får inte bilarna låta lika mycket?

Hände något knasigt?

Peder: En hel del faktiskt, både avkörningar och roliga rejs mot motorcyklar.

Alrik: Ja, det var en underbar dag, mycket sladdande, härliga bilar, en del avkörningar – men så ska det vara när man tänjer på gränserna.

Hur skötte sig Peder?

Peder: Som alltid perfekt, minus ett par avkörningar och att jag fegade lite på slutet när Sebbe och Alrik tjatade att jag skulle sladda.

Alrik: Ja, Peder visade respekt för naturkrafterna. Men utmanande också!

Hur skötte sig Alrik?

Peder: Mycket bra, hans något ryckiga körstil passar M-bilarna bra.

Alrik: Det tog en stund att hitta runt banan och komma upp i temperatur. Men en härlig och hårig bil. Blir sugen på att köra mer. Fick nog som bäst 4 stjärnor av driftanalysern, skulle vilja ha fem…

Hur skötte sig Sebastian?

Peder: Han skällde om sladdar för mycket, annars mycket bra, han sprang nog ett maraton under de där dagarna.

Alrik: Nejdå, han skällde för lite om sladdar! Men det var tokmycket som skulle göras på kort tid. Det blir, tror jag, en riktigt bra film! 

Gick något sönder?

Peder: Inte på grund av oss faktiskt, men ett och annat däck och kanske en M3-front fick sig en snyting. Och några självförtroenden.

Alrik: Ja det här med självförtroenden, det är bräckliga saker. Men den som aldrig gör fel eller kör överstyr har inte satsat tillräckligt. Bilar kan repareras på en verkstad, vi människor måste sluta älta för att självläka. Men man ska ha respekt för snabba bilar! På ett par Pirellidäck lossnade gummibitar i slitbanan, det var inte så bra.

Vilket är det bästa med bilen?

Peder: Det är en bra bil, snabb, lättkörd och rolig.

Alrik: Håller med, och jag skulle lägga till utseendet! Jag gillar M4! Den tar för sig ordentligt. Att M3 kommer som kombi nästa år är också riktigt bra!

Vad är det sämsta med bilen?

Peder: Att den är en sedan och att den låter för lite. När kombin kommer börjar vi snacka.

Alrik: Håller med om ljudet. Jag skulle gärna ha en sinnligare styrning och lite lättare steg, om man kan säga så. Sedan ger motorn väldigt mycket vrid, fick jag önska skulle karaktären gärna få vara lite peakigare, med högre varv!

Blev du BMW-sugen nu?

Peder: Faktiskt lite, det är fina bilar. Men jag siktar nog in mig på en X7 i så fall.

Alrik: En M3 Touring är en drömbil, inget snack om saken. Men jag är ännu mer sugen på i4, som lär komma som ”Mi4”!

Blev du sugen på filmen? Se trailern nedan!

Annons
Annons
Rulla till toppen