Förnuft & Känsla: BMW M3/M4 – "Driftingkungen?!"

Du vet väl att du som Premiummedlem kan se Förnuft & Känsla tidigare – och utan Youtubereklamavbrott!

Förnuft & Känsla: BMW M3/M4 – "Driftingkungen?!"

En ny generation BMW M3 och M4 är en stor händelse i sportbilsvärlden. Vi har åkt till fantastiska Gotland Ring för att testköra BMW:s hela M-program, och först ut är givetvis nya M3/M4 (generationskod G80/G82) som utvecklades sida vid sida med racerbilen M4 GT3.

Standardversionen har 480 hk, Competition, som vi kör, har hela 510 hk som driver på bakhjulen via en åttastegad Steptroniclåda. Längre fram i sommar kommer den fyrhjulsdrivna versionen och vill du växla manuellt går det också bra, men då måste man "nöja sig" med 480 hk.

Bortsett från den nya kontroversiella designen har nykomlingen en hel del elektronik som ska göra bilen ännu mer hemmastadd på en racerbana, som exempelvis: M Drive Professional med Drift Analyzer, M Laptimer och M Traction Controll.

Med M Race Track Package blir bilen 25 kilo lättare och du får bland annat kolfiberstolar, keramiska bromsar och speciella lättmetallfälgar.

Peder har aldrig ägt en BMW – blir han äntligen sugen nu? Är det här den optimalt förnuftiga sportbilen? Är den snygg? Vad betyder BMW? Och kan grabbarna sladda?
Allt detta och mycket mer får vi som vanligt svar på.

Häng med på ännu ett avsnitt av Förnuft & Känsla där chefredaktör Alrik Söderlind och krönikör Peder Karlsson söker efter den optimala bilen som ger både maximalt med känslor och förnuft och säger exakt vad vi tycker och känner.

Gillar du Fönuft & Känsla? Du hittar alla avsnitt här!
Följ oss gärna på Youtube: Det kan du göra här!
 

Toppenavsnitt!
7
2
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.