Drömchans: Koenigsegg CCX ute till försäljning

En härligt analog kärra från Koenigsegg ute till försäljning.

Drömchans: Koenigsegg CCX ute till försäljning

Superbilar med manuella växellådor blir allt mer sällsynta. Därför är det synnerligen uppiggande när det dyker upp rariteter med en visp mellan förarstolarna.

Som exempelvis denna Koenigsegg CCX från 2008, med en smakfull mätarställning på endast 247 mil.

Motorn i Koenigsegg CCX är den 4,7 liter stora, kompressormatade V8:an som återfunnits i flera Koenigseggmodeller. I detta fall har den en effekt på 806 hästar och 916 Nm. 0–100 är gjort på 3,2 sekunder och toppfarten ligger på över 400 km/h.

Detta exemplar är utrustad med bland annat kolfiberfälgar, keramiska bromsar, ratt i kolfiber, säten i kolfiber och backkamera. Och så klart en brandsläckare.

Bilen i fråga finns ute till försäljning just nu med den blygsamma prislappen på 1.259.900 dollar – motsvarande strax över 10,5 miljoner svenska kronor.

Koenigsegg CCX är ju också känd för att en gång i tiden skickat "The Stig" av Top Gear-banan. Det ska dock poängteras att bilen sedan under en tid stod som varvrekordhållare, efter ett nytt rekordförsök med en eftermonterad vinge.

Du har väl inte missat att vi har varit på besök på Koenigseggfabriken? Alrik och Peder har varit där med ett Förnuft & Känsla-avsnitt och fått en åktur i en Koenigsegg Gemera – den nya fyrsitsiga hyperbilen.

Det avsnittet kan du se här!

92
29
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.