Efter tvisten med Porsche: Singers safari-911 är ute i rallyspåret igen

Singer tvingades tidigare plocka ner all media på sin safarispecialare All-terrain Competition Study efter att ha stött på patrull i form av Porsches jurister.
Annons

När Singer visade upp sitt Porsche 911 Safari-inspirerade rallybygge All-terrain Competition Study (ACS framgent) tidigare i år gick nätet varmt. Precis som alla gånger tidigare rörde det sig egentligen om en kraftigt ombyggd Porsche 911 av årsmodell 1988–1993 – eller 964, som generationen hette internt hos tillverkaren. Denna gång krävdes det dock ett extra väl tränat öga för att se det under alla nya delar.

PROVKÖRNING: Porsche 911 Reimagined by Singer

Och kanske var det därför som Porsche plötsligt fick nog. I mars ska den tyska biltillverkaren nämligen ha skickat sina jurister på Singer och förmått dem att ta bort ACS från sin sajt och samtliga sociala medier, något sajten Carscoops var först med att rapportera.

Efter tvisten med Porsche: Singers safari-911 är ute i rallyspåret igen
Porsche ska ha ogillat att Singer prytt sin kraftigt ombyggda 911 så tydligt med deras varumärke. Foto: Singer Vehicle Design.

Sedan dess har det varit tyst om Singer ACS, förutom att det exemplar som verkar tillhöra den brittiska rallyspecialistfirman Tuthill Porsche (som varit djupt involverade i projektet tillsammans med Singer) deltog i den Österrikiska rallytävlingen GP Ice Race i mars:

Som synes ovan var bilen då helt rensad på Porsche-loggor, helt i enlighet med de krav tillverkaren ska ha lagt fram enligt Carscoops. Värt att nämna är att dagens GP Ice Race grundades 2019 av bland annat Ferdinand Rudolf Porsche (född 1993), medlem i den inflytelserika Porsche-Piëch familjen som kontrollerar Volkswagengruppen och son till Wolfgang Porsche som sitter i just Porsches styrelse.

Så kanske har Singer nu kommit undan med en varning, för Tuthill verkar uppenbarligen fortsätta att köra bilen på bilderna ovan. Nyligen filmades den under en testdag någonstans ute i de brittiska skogarna av fotograferna Jamie Blandford och Rhod Lewis på British Rally Media:

Rhod Lewis på BRM bekräftar i ett mejl till ams att bilen fortfarande är helt rensad på Porsche-loggor.

– Vi anmärkte på dagen att alla Porsche-dekaler hade tagits bort från bilen. Jag har också tittat på de högupplösta bilderna jag tog då och Porsche-bokstäverna har definitivt tagits bort från trösklarna samt skölden från motorhuven, skriver han till ams.

Annons
Annons
Rulla till toppen