Fords klassiker F-150 har fått sitt elbilsnamn – Lightning

Premiär för Ford F-150 Lightning om drygt en vecka.

Fords klassiker F-150 har fått sitt elbilsnamn – Lightning

Den 19 maj är det dags. Då ska nämligen pickupernas pickup presenteras i eldrivet format. Men i sann biltillverkaranda pyser man ut lite information i förväg för att "hålla grytan kokande".

I detta fall är det namnet som släppts – och det blir Ford F-150 Lightning. Tilläggsnamnet Lightning har använts tidigare av Ford till prestandamodellen F-150 SVT Lightning, som kommit i två generationer där den senaste togs ur produktion 2004.

Men nu kommer det alltså en ny Lightning med ett stort batteripaket ombord. Hur stort batteriet är vet vi inte. Faktum är att Ford släppt mycket lite information om F-150 Lightning, men det vi vet är att den är fyrhjulsdriven med en elmotor på vardera hjulaxel.

Den ska också vara fullsmetad med ny teknik i form av Over the air-uppdateringar och andra digitala tjänster. Och en frunk, icke att förglömma.

Under 2020 såldes 787.372 exemplar av Fords F-serie (som också inkluderar de större modellerna F-250 och F-350) i USA, och under årets fyra första månader har sålt inte mindre än 270.099 bilar.

Ford F-150 Lightning ska lanseras i mitten av nästa år.

Kommer bli mäktig!
102
17
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.