Drömchans: Köp Valtteri Bottas Mercedes-AMG GT

F1-föraren Valtteri Bottas ska sälja sin Mercedes-AMG GT. Och det sätter igång spekulationer om hans kontrakt med Mercedes-stallet.

Drömchans: Köp Valtteri Bottas Mercedes-AMG GT

Finlands just nu mest uppmärksammade bilannons rör en Mercedes-AMG GT S från 2018. Visst är det en spektakulär bil, men wow-faktorn höjs rejält av att bilen tillhör Valtteri Bottas.

Man kan tro att Valtteri i sin roll som F1-förare skulle ha i princip fri tillgång till de allra senaste modellerna från Mercedes-AMG, men så är tydligen inte fallet.

Att Valtteri inte bara säljer den diskret via en förmedling gör saken ännu roligare. Bilens prominente ägare lovar dessutom att överlämna den personligen till köparen – och bjuder på ett gokartace vid sin anläggning i Lahti.

 

I den YouTube-hälsning som finns i annonsen berättar Bottas att bilen har betytt mycket för honom. Han säger också att det är viktigt för honom att den hamnar i rätt händer. Han och köparen ska gå igenom instruktionsbok och servicebok tillsammans innan affären är klar. Snacka om pedant!

Den speciella bilannonsen fick också en annan effekt. Det var många som trodde att Bottas skulle ersatts av George Russell, nu i Williams, redan till årets säsong.

Så blev det inte men de allra vildaste spekulationerna gör gällande att det blir ett förarbyte nu under pågående säsong. Att Bottas plats hos Mercedes-teamet för 2022 anses allt mer osannolik är i alla fall klart, och bilannonsen ses som ännu ett tydligt tecken på detta faktum.

Intresserad? Här hittar du annonsen!

Jag ringer banken direkt!
68
31
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.