Veckans hetaste nyheter!

Veckans mest lästa nyheter – samlade på ett ställe!

Veckans hetaste nyheter!

Vilken begbil säljer snabbast i Sverige, tror du? Det är inte Volkswagen Passat GTE, BMW 3-serie och inte heller Volvo V60.

Det visar sig faktiskt vara en riktig bubblare! I kategorin max 4 år gamla bilar är det Porsche 911 som säljer allra snabbast. Den står endast i snitt 18 dagar hos bilhandlaren, långt under snittet som är 47 dagar.

Vilken som är den popläraste bilen i Europa? Ja, det får läsa i artikeln ovan...

Allt fler vill köpa elbil. En undersökning gjord av norska Opinion på uppdrag av Nordic Energy Research, visar att 16 procent av de tillfrågade (1.000 personer från alla nordiska länder), kommer att köpa en elbil nästa gång de ska byta. Det är en ökning med 4 procnet enheter från ifjol.

Men det som är mest spännande att ta del av är de uppgivna anledningarna till att INTE köpa elbil – där skälen faktiskt skiljer sig mellan länderna. Förutom inköpspriset förstås, det är man överens om. 

Vad som får svenskarna att avstå elbil hittar du här!

Allra mest läst denna vecka är artikeln om de kommande polisbilarna som har en hel del ny teknik ombord. Bland annat kommer de nya bilarna ha möjlighet att mäta hastighet på mötande bilar, läsa av registreringsskyltar och filma i 360 grader runt bilen.

Dessa är såklart mycket intressanta, och vi för just nu en dialog med Polismyndigheten om att få kolla in bilarna lite närmare. Så håll utkik här på sajten och på vår Youtube-kanal!

Totalt ska polisen få 2.200 ny bilar levererade till sommaren, majoriteten Volvo XC60 B5 (diesel) AWD. Men också ett antal Volvo V90 Cross Country B6 AWD. Läs allt om de nya polisbilarna här!

Ford har gjort en elbil av sin, i det närmaste ikoniska, modell F-150. Som vi kunde rapportera om förra veckan får den tilläggsnamnet Lightning och det är imponerande skapelse. Ford F-150 är känd som en mäktig draghäst och Lightning gör ingen besviken med en maximal dragvikt på 4,5 ton.

En annan spännande detalj är att den tar "frunken" till en helt (nåja) ny nivå. Den lästar nämligen 400 liter under "huven". Det är 15 lite mer än vad VW ID.3 lastar i vanliga bagageutrymmet.

Läs allt om Ford F-150 Lightning här!

Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.