Milstolpe för Volvo Cars: Torslandafabriken klimatneutral

Tre år efter Skövdeanläggningen – nu är också Torslandafabriken klimatneutral.
Annons

Volvo Cars har som mål att alla tillverkningsanläggningar ska vara klimatneutrala år 2025. Motorfabriken blev det redan 2018 och idag nådde man ytterligare en milstolpe när Torslandafabriken också uppnått status som klimatneutral. 

Enligt Volvo Cars definition betyder det att den ”inte registrerar någon nettoökning av utsläppen av växthusgaser till atmosfären till följd av den el och uppvärmning som används av anläggningen”.

Detta har man lyckats med i Torslanda genom att fabrikens uppvärmning kommer från lika dela biogas som fjärrvärme med industriell spillvärme.

– Att etablera Torslanda som vår första klimatneutrala bilfabrik är en viktig milstolpe. Vi är fast beslutna att ha ett klimatneutralt tillverkningsnätverk senast 2025, och denna prestation är ett tecken på vår beslutsamhet och konsekventa arbete med att minska vår miljöpåverkan, säger Javier Varela, chef för industriella verksamheter och kvalitet på Volvo Cars.

Under 2020 sänkte Torslandafabriken sin energiförbrukning med 7.000 MWh och har ett fortsatt mål att fram till 2023 sänka det ytterligare med totalt 20.000 MWh.

Annons
Annons
Rulla till toppen