Premiär: BMW M4 Competiton Convertible – Bävern cabbar ner

Pilsnabba BMW M4 Competition M xDrive går nu att få med tygtak.

Premiär: BMW M4 Competiton Convertible – Bävern cabbar ner

Man kan säga vad man vill om den kontroversiella grillen, nya BMW M3/M4 Competition är i alla fall ett riktigt kraftpaket med sina 510 hästkrafter och 650 Nm. Fram tills nu har den gått att få antingen som fyrdörrars sedan (M3) eller tvådörrars coupé (M4). Nyligen lanserades också dessa med M xDrive fyrhjulsdrift i Sverige.

Nu får den värstingmodellen även en tredje karossvariant med fällbart tak. BMW M4 Competition Convertible M xDrive presenterades idag av tillverkaren.

Till skillnad från föregångaren (internkod F83) rör det sig inte om någon fällbar så kallad hardtop utan ett traditionellt tygtak, något som ska spara en hel del vikt – 40 procent enligt BMW. Trots det ska den vara ordentligt ljudisolerad och bakrutan är fortfarande i glas.

Upp- och nedfällningen är elektrisk och funkar i upp till 50 km/h. Tidsåtgången är relativt kvicka 18 sekunder.

Lite får man dock kompromissa. Bagageutrymmet är något mindre än vanliga M4 Coupé, 284 liter för att vara exakt. Det är dock 34 liter mer än föregångaren.

Något som lär irritera en del purister är att cabkarossen blir exklusiv till Competition M xDrive-modellen av M4, som endast går att få med en åttastegad automatlåda. Vanliga bakhjulsdrivna M4 går att få med en sexväxlad manuell låda om så önskas.

0 – 100 km/h ska också ta lite längre än M4 Competition M xDrive Coupé, som officiellt klarar det på 3,5 sekunder. För cabrioletmodellen tar det istället 3,7 sekunder. Katastrof, eller hur? Utan fyrhjulsdrift klarar M4 Competition i och för sig "bara" det på 3,9 sekunder.

Vad prislappen på BMW M4 Competition Convertible landar på är ännu inte officiellt, men antagligen blir det mer än M4 Competition Coupé M xDrive som startar på 977.999 kronor i Sverige. Produktionen inleds i alla fall i juli.

Superfrän!
45
12
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.