Första bilderna på kommande suven – ser du vilken?

Specialversion för Europa – för första gången på 28 år.

Första bilderna på kommande suven – ser du vilken?

Du gissade rätt. Visst är det femte generationen av Kia Sportage som gömmer sig bakom de mörklagda bilderna. Denna gång, för första gången i modellens 28-åriga historia så får den en specifik europeisk version. 

Nya Sportage är designad med enligt Kias nya designspråk "Opposites United". Om man kikar på teaserbilden på interiören ser man att Kia ämna bestycka bilen med en långsmal och välvd rektangulär skärm som troligtvis kommer tjäna både som instrumentkluster och infotainment.

– När vi designade helt nya Sportage hämtade vi inspiration från både naturen och högteknologisk teknik. Den äventyrliga exteriören och detaljerade interiören utmanar designnormerna. Med nya Sportage ville vi inte bara ta ett steg framåt utan att nå en helt ny nivå inom suv-segmentet, säger Karim Habib, Senior Vice President & chef för Kia Global Design Center.

Exakt vad det den europeiska versionen ska innebära är inte helt givet, och Kia hänvisar till premiären som sker i september. Men spekulation kan man ju ägna sig åt. Vi kan nog vänta oss en laddhybridversion, men en helt eldriven Sportage lär inte komma eftersom Kia högst sannolikt lägger allt elbilskrut på EV6. Därtill ska det komma ytterligare elbilar med den nya elbilsplattoformen E-GMP som grund.

 

 

Läckra former!
63
21
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.