Konsumentverket svartlistar Svenskt Fordonsskydd – ”orsakar konsumenter betydande problem”

Konsumentverket varnar för Svenskt Fordonsskydd som erbjuder falsk förlängning av fabriksgarantin.

Konsumentverket svartlistar Svenskt Fordonsskydd – ”orsakar konsumenter betydande problem”

Förra året fälldes Svensk fordonsgaranti (Garanti för bilar i Skandinavien AB) av Konsumentverket till att betala 1,5 miljoner i marknadsstöringsavgift. Det ledde till konkurs och ägarna startade om verksamheten under namnet Svenskt Fordonsskydd. 

Efter fler än 800 anmälningar och klagomål har Konsumentverket beslutat att sätta upp Svenskt Fordonsskydd på sin varningslista.

De flesta fall handlar om att bolaget skickat ut erbjudanden som uppfattats som fakturor. Även Konsumentverkets upplysningstjänst Hallå konsument har under denna period noterat ett stort antal klagomål mot bolaget.

"Eftersom Svenskt Fordonsskydd Ltd. är registrerat i Hongkong och inte har gått att nå har rättsliga åtgärder försvårats. Konsumentverket bedömer att det är angeläget att nå ut till konsumenter och informera om problemen och att det bästa sättet att göra det på är att placera bolaget på varningslistan.", skriver Konsumentverket i ett pressmeddelande.

Enligt Konsumentverket är Svenskt Fordonsskydds marknadsföring vilseledande av tre orsaker:

1. Det står att det är en förlängning av deras tidigare garanti trots att de inte har någon koppling till försäljaren eller tillverkaren.

2. För vissa konsumenter är informationen felaktig då deras garanti fortfarande gäller.

3. Vissa uppfattar "erbjudandet" som en faktura då det inte tydligt framgår att det är ett erbjudande.

Konsumentverket menar att Svenskt Fordonsskydd Ltd. orsakar konsumenter betydande problem. Myndigheten anser också att problemen innebär en överhängande risk för ekonomisk skada för konsumenter.

 
Helt rätt att svartlista dem!
154
1
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.