Nästa Kia Sportage blir mer premium

Kia visar bilder på nästa generation av Kia Sportage. Görs speciellt för Europa.

Nästa Kia Sportage blir mer premium

Nya Kia Sportage har en del designdrag som påminner om elbilen EV6. Kia kallar formspråket för Opposites United och säger att det ska prägla alla kommande modeller.

Kia putsar inte bara på formen för den femte generationen Sportage utan även på förarupplevelsen. "Vi vill inte bara ta ett steg framåt men i stället gå vidare till en ny nivå i suvklassen", skriver Kia i ett pressmeddelande. Med andra ord ska Kia Sportage bli mer premium än sin föregångare.

Bilderna föreställer den globala versionen av Kia Sportage, men det kommer även en speciell variant anpassad för Europa. Visuellt kommer de vara väldigt lika. Skillnaderna rör bland annat chassiinställningar. Europa-modellen kommer att byggas i Slovakien.

I likhet med nya Kia Sorento domineras interiören av en stor infotainmentskärm och digitala instrument, men i båda bilarna sköts en hel del funktioner med traditionella knappar och vred.

Kia säger ingenting om drivlinan, men vi att bilen får liknande motorisering som nya Sorento. Det inkluderar bland annat en laddhybrid.

I början av 2022 börjar Kia Sportage att levereras i Europa.

Snygg suv!
37
5
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.