Välkänd Koenigsegg CCR till salu

En av blott 14 tillverkade Koenigsegg CCR ska säljas på RM Sotheby's kommande auktion.

Välkänd Koenigsegg CCR till salu

Koenigsdegg CCR tillverkades i Ängelholm mellan 2004 och 2006. Just den här bilen är nummer tre i ordningen och lämnade fabriken 2004.

Det här exemplaret visades upp på Geneves bilsalong 2004 och har även använts för diverse fotograferingar. Det kan därför sägas vara den mest kända CCR:en i världen. Efter tiden i rampljuset hamnade bilen i Frankrike.

Den iögonfallande färgen kallas Lava Orange. Bilen har skräddarsydd interiör med detaljer i matchande färger. Chassinumret 7011 indikerar att det är den elfte bilen i ordningen som byggts i kolfiber.

CCR är efterträdaren till CC8S och har nyutvecklad hjulupphägning och nytt bromssystem. En annan skillnad är att avgassystemet är gjort av titan. Aerodynamiken är också förbättrad så att bilen har mer marktryck.

Under motorhuven bak finns en 4,6-liters V8 med dubbelturbo som ger 806 hästkrafter. Toppfarten anges till 387 km/h.

Om du fortfarande tvekar om det här är ett bra köp kan vi upplysa om att bilen bara gått 235 mil sedan den lämnade fabriksgolvet. 

RM Sotheby's förväntar sig ett pris mellan 720.000 och 760.000 euro. Auktionen hålls den 15 juni i Milano. På auktionen säljs en mängd exklusiva bilar med intressant historia. Koenigsegg CCR är långt ifrån dyrast.

 
Den här bilen vill jag ha!
273
88
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.