Veckans hetaste: Billigare laddning för Volvo och Polestar

Vi har samlat veckans mest lästa nyheter – på ett ställe!
Annons
Annons

Ingo:s obemannade bensinstationer är inte anpassande för funktionsvarierade. Det fick rullstolsburne Hans Filipsson bittert erfara sedan han åka på tre stycken Ingo-stationer utan att kunna komma fram till betalningsterminalen med sin rullstol.

Med hjälp av DHR, Disability Rights Defenders Sweden, har Hans Filipsson lämnat in en stämningsansökan mot svenska Circle K till Stockholms tingsrätt. Det är nämligen Circle K som driver Ingo:s obemannade stationer.

Kia EV6, tillsammans med kusinmodellen Hyundai Ioniq 5, är två modeller som många är väldigt intresserade av. Många av köparna har nog funderat på nån av dessa på antingen privatleasing eller som förmånsbil.

I veckan släppte Kia priserna för just detta – och det är ganska interessant läsning. 

Privatleasingen börjar på 4.695 kr/mån, inklusive 1.500 mil. Fullständig prislista hittar du här!

Rimac Nevera – så heter den nya hyperelbilen från krotaiska tillverkaren Rimac. Det är en seriös skapelse, vilket 1.914 hk och 2.360 Nm skvallrar om. Men frågan är – hur står den sig mot Koenigsegg Jesko? Svaret har du här!

Från och med första juli så kan Polestar- och Volvoägare ladda sina elbilar till ett rabatterat pris på Ionity – utan någon månadskostnad. Rabatten finns nämligen kopplad till det Plugsurfingkonto som medföljde bilen vid köp. 

Priset? 3,53 SEK per kWh. Men det finns en hake!

Annons
Annons
Rulla till toppen