Officiell: Porsche 911 GTS – mer pulver och vassare chassi

Nya 911 GTS får mer effekt, skarpare chassi – både PDK och manuell växellåda.

Officiell: Porsche 911 GTS – mer pulver och vassare chassi

Porsche 911 GTS hade premiär som modell för 12 år sedan, på modellgeneration 991. Den kilar in sig mellan Carrera S och GT3 både pris- och effektmässigt och beskrivs av många som en gyllene medelväg. Den är inte lika hård och stum som GT3 eller GT3 Touring, men ger ändå aningen mer effekt och sportighet än Carrera och Carrera S.

Om vi börjar i motorrummet så sitter där samma 3-liters boxersexa med dubbla turbo. I 911 GTS är dock effekten uppskruvad 480 hk (30 mer än Carrera S) och 570 Nm (40 mer än Carrera S).

Till den boxerspisen kan man välja antingen en 8-stegad PDK-låda eller en sjuväxlad manuell – där själva växelspaken är kortad med 10 millimeter för att underlätta för snabba växlingar.

Porsche 911 GTS Targa
Porsche 911 GTS Targa

Fjädringen är plockad från 911 Turbo-modellerna och finjusterad för att passa GTS. I grundutförande sitter 911 GTS 10 millimeter närmare marken än Carrera-modellerna med hjälp av ett sänkt sportchassi.

PASM-systemet (Porsche Active Suspension Management) är standard, men olika kalibrerat beroende på om du väljer Coupé, Cab eller Targa där Targa modellen är mer komfortanpassad.

Bromsarna runt om bilen är också de hämtade från Turbo-modellerna. Det gäller också fälgarna – 20-tum fram och 21-tum bak med centrumbult. Annan standardutrustning är sportavgassystem.

Porsche 911 GTS
Porsche 911 GTS

Precis som alla Porsches GTS-versioner går det att avslöja en GTS-modell från en annan är de svarta kromdetaljerna.

Om du premierar en lättviktig kärra kan du välja till Lightweight Design-paketet som lättar bilen med upp till 25 kilo beroende på utrustning. Den vikten hämtas från lättviktsglas i sidorutorna och bakrutan, kolfiberförstärkta skalstolar och ett lättviktsbatteri.

För den som inte har iPhone levererar Porsche en glädjande nyhet – 911 GTS är kompatibel med Andriod Auto. Apple CarPlay är fullt fungerande sedan tidigare.

Porsche 911 GTS kostar från 1.415.000 kronor och finns redan att beställa.

 
Porsche 911 GTS
Porsche 911 GTS
911 GTS är den sweetspoten i uppställningen.
112
7
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.