Förnuft & Känsla: Porsche 911 GT3

När man var liten var jultomten lika lockande som skrämmande – är det samma sak med nya Porsche GT3?

Förnuft & Känsla: Porsche 911 GT3

Hej Peder & Alrik! I helgen kommer Förnuft & Känsla med Porsche 911 GT3. Får vi se ett rekordförsök på Ös We-ring?

Peder: Absolut! Inte för att GT3 är optimal på Ös We-ring men vi gör ett försök!
Alrik: Vi gjorde faktiskt några försök, med lite olika inställningar. Klar skillnad på hur bilen är att köra med och utan system.

Hände något knasigt? 

Peder: Fråga alrik …
Alrik: Vi hade en knäpp korvincident, som inte gick som jag hade hoppats. Men jag lovar att återkomma i den frågan. GT3 var inte en optimal korvbil, men det är inte heller elbilar …

Har du blivit mer förnuftig än Alrik?

Peder: Ja, det känns så ibland, han försöker vidga sina vyer tror jag, har nog insett att det är bättre att köra på känsla.
Alrik: Jag kör alltid på känsla, men resonerar ibland väldigt förnuftigt, ibland mindre …

Vad förvånade mest?

Peder: Man blir bara förvånad över hur bra den är. Helt galet vilket verktyg.
Alrik: Styrkänslan knockade mig! Helt underbar, även i 30 km/h inne i stan. Det här är faktiskt en bil som man njuter av även när man kör långsamt. Bilen vibrerar av motorn, fjädringen är stram, styrningen fantastisk, bromsarna har en sagolik känsla. Märkligt nog har de nya styva fjädrarna/dämparna också gett bättre komfort. Den är inte tokstyv utan rinner fram längs vägarna på ett vis som jag inte upplevt i någon annan bil. Jag har nog blivit kär, om man nu kan bli det i en bil. Det är inte så ofta som det händer, med tanke på hur många fantastiska bilar jag har kört genom åren, men den här ligger på den absoluta topplistan all time.

Hur tror du att din Camaro med 1.500 hästkrafter kommer att stå sig mot GT3?

Peder: Den kommer vara känslomässigt 100 procent bättre, men tvivlar på att den kommer vara i närheten varvtidsmässigt ...
Alrik: Camaron kommer att vara som en Tyrannosaurus Rex i jämförelse med GT3 – som är som ett lodjur. Om man blir rädd för en GT3 så ska man nog inte gasa fullt i Camaron.

Vad är det bästa med GT3?

Peder: Att vem som helst kan känna sig som ett fullblodsraceproffs. Med systemen på ska tilläggas.
Alrik: Det är absolut lättkörd, faktiskt sensationellt lättkörd med tanke på hur snabb den är. Men den är så snabb att hastigheten i sig självt kan ge problem, system eller inte.

Vad är det sämsta med GT3?

Peder: Stolarna som satt i är värdelösa för gata. Får ont i ryggen efter tre minuter. Och den har inget baksäte..
Alrik: Som sagt, sportstolarna kostar extra och jag skulle faktiskt inte heller välja dessa, och jag skulle också skippa buren bakom ryggen, då kan man få med sig en väska eller två. Priset som startar på dryga 1,8 miljoner är ju ett hinder, men sett till vad man får är det inte alls tokigt, tvärtom. För vardagsbruk kan den låga spoilern fram vara ett problem, glöm inte at beställa höjbar framvagn. Jag hoppas verkligen att den nya framvagnen med dubbla triangellänkar också kommer till vanliga 911. Det sämsta med bilen är den inte är min.

22
1
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.