Volkswagen Golf R Sportscombi – 0-100 km/h under 5 sekunder

Äntligen kommer en ny generation av buskombin nummer ett: Volkswagen Golf R Sportscombi.

Volkswagen Golf R Sportscombi – 0-100 km/h under 5 sekunder

Likt vanliga Golf R i hatchback-utförande bjuder Golf R Sportscombi på 320 hästkrafter och 420 Newtonmeter från en turboladdad 2-liters bensinfyra.

Det ger kraft till att göra 0-100 km/h på 4,9 sekunder, 0,2 sekunder långsammare än vanliga Golf R. Toppfarten är begränsad till 250 km/h, men kan höjas till 270 km/h med om man väljer R-Performance-paketet. Då ingår också 19-tumsfälgar.

För att effektivt få ner kraften i backen även om vägen svänger kan kraften fördelas mellan hjulaxlarna och mellan hjulen på varje axel. Vill man svänga lite extra med rumpan finns ett drifting-läge. Elektroniskt ställbara stötdämpare är också standard.

Interiören bjuder naturligtvis på sportsäten. Det finns blå dekorelement och R-loggor i ratten och på andra ställen som ska visa att det är toppmodellen. Ratten har större växlingspaddlar än enklare Golf-modeller. Den automatiska dubbelkopplingslådan har sju växlar.

Lastutrymmet är 611 liter under insynsskyddet. Som mest kan bilen lasta 1.642 liter. De maximala dragvikten är 1.900 kg.

Det svenska priset är inte klart, men vi kan förvänta oss några tusenlappars påslag jämfört med vanliga Golf R som börjar på 480.900 kronor.

Den här vill jag verkligen ha!
196
59
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.