Kia Ceed uppdateras – vassare design och nya funktioner

Dags för facelift hos storsäljaren.

Kia Ceed uppdateras – vassare design och nya funktioner

Det går bra för Kia i Sverige. I synnerhet för modellen Kia Ceed. Hittills i år är den nämligen Sveriges fjärde mest sålda bil, bara slagen av Volvomodellerna S/V60, XC60 och XC40. Om man i stället filtrerar på laddhybrider ligger Kia Ceed i topp, med 4.977 registrerade exemplar under årets första halva. 

Kia Ceed har nu kommit till den punkten i livet där det är dags för en uppdatering. Alla varianter, det vill säga Ceed 5-dörrars, Ceed Sportswagon, ProCeed och XCeed, omfattas av nyheterna.

De största kosmetiska förändringarna hittar vi i fronten, i det som Kia kallar för tigernosgrillen. Den har blivit aningen större och fått blanksvarta detaljer. Laddhybridversionen Ceed PHEV har fått en täckt grill, och sticker därmed ut från övriga versioner.

I strålkastarna finns nu tre vertikalt stående LED-inlägg. Fyra nya exteriörfärger introduceras: Machined Bronze, Lemon Splash, Yucca Steel Gray och Experience Green.

Interiört har Kia Ceed fått en ny växelväljare, knappar och reglage. I och med uppdateringen får Kia Ceed en mjukvara som gör att ägaren kan koppla upp sig mot sin bil via Kia Connect-appen och använda en del av bilens funktioner från distans.

Vissa säkerhetsfunktioner förbättras också. Bland annat har dödavinkelvarnaren ersatts av ett aktivt system för att undvika kollisioner.

46
15
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.