Uppdaterad: Nya Porsche Macan får mer effekt – och vassare design

Dags för en uppdatering av Porsches lilla suv – alla motorer får rejäl effektökningar.

Uppdaterad: Nya Porsche Macan får mer effekt – och vassare design

De senaste åren har försäljningssiffrorna för Porsche Macan dalat något, från att ha varit den näst bäst säljande modeller efter Cayenne. Sedan 1 januari har den internt bara sålt bättre än Porsche 718 och Porsche Panamera.

Men kanske kan den facelift som blev officiell idag råda bot på den saken. Klart är i alla fall att Porsche satsar på att locka fler köpare med mer motoreffekt.

Om vi börjar från botten så har instegsversionen, kort och gott kallad Macan, en motoreffekt på 265 hk som klarar 0–100 km/h på 6,2 sekunder.

Ett steg upp i hierarkin sitter Macan S som fått ett effektpåslag på 26 hk och har nu 380 kusar. 0–100 km/h är gjort på 4,6 sekunder och toppfarten är 259 km/h.

Herre på täppan är Macan GTS (i alla fall tills Macan Turbo presenteras). Under huver sitter samma 2,9-liters V6 med dubbelturbo som tidigare. Den ger i sin nya GTS-form 440 hk, hela 60 mer än i föregångaren. 0–100 km/h går på 4,3 sek och GTS:en slutar inte accelerera förrän mätaren visar 272 km/h.

En annan nyhet är att Porsche Active Suspension Management är standard i Macan S och Macan GTS. Det finns också tillgängligt som tillval i instegsmodellen.

För GTS är luftfjädring standard, något som också sänker karossen med 10 millimeter för adderad sportighet.

Invändiga höjdpunkter är att Macan fått ärva 911:ans GT-sportratt, ny mittkonsol med touchknappar och en kortare växelväljaren. Den analoga klockan på instrumentbrädan, som tidigare ingick i Sport Chrono-paketet är nu standard.

Alla uppdaterade Porsche Macan-modeller finns tillgängliga för beställning nu och kostar som följer:

Porsche Macan – från 655.000 kronor.
Porsche Macan S – från 735.000 kronor.
Porsche Macan GTS – från 870.000 kronor.

Mer pulver är precis vad Macan behövde!
99
19
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.