Nytt rekord för Volvo Cars – bästa halvåret någonsin

Försäljningen ökade med 41 procent.

Nytt rekord för Volvo Cars – bästa halvåret någonsin

Det råder en stor halvledarbrist i världen, något som påverkat bilindustrin mycket det senaste året. Volvo Car har exempelvis haft produktionsstopp i Torslanda.

Trots detta noterar flera tillverkare rekordresultat. Tesla byggde och levererade 200.000 bilar under årets andra kvartal, vilket var en ny rekordnotering.

Och när Volvo Cars nu släpper sin halvårsrapport för 2021 kan vi konstatera ytterligare ett rekordresultat – faktiskt det bästa halvåret i företagets 94-åriga historia.

Jämfört med förra året ökade försäljningen med 41 procent. Den stora ökningen beror till viss del på dämpade försäljningen som pandemin orsakade. Men om man jämför med det för Volvo Cars del goda året 2019, så ökade försäljningen i år med 11,7 procent.

Under året som gått har man sålt omkring 775.000 bilar, nära det mål på 800.000 bilar som sattes för 10 år sedan.

– Företaget fortsatte att växa starkt trots den brist på halvledare som påverkat hela branschen, men – vilket är ännu viktigare – vi visade också att vi har en ledande position inom den pågående omställningen av bilindustrin, säger Håkan Samuelsson, Volvo Cars koncernchef.

Från 2030 ska Volvo Cars bara erbjuda elbilar till försäljning. Precis samma målsättning som Mercedes-Benz aviserade igår.

Starkt jobbat!
80
9
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.