Cupra Formentor VZ5 blir mycket billigare än syskonet Audi RS Q3

Cupras värstingmodell med Audi RS-turbofemma har nu fått en svensk prislapp. Den blir mycket billigare än sitt syskon hos Audi.
Annons

Nu är det klart: Det spanska VW-märkets Cupras första (och kanske sista) bensindrivna värstingmodell blir som väntat klart billigare än Audin den delar både plattform och motor med, RS Q3.

I Sverige kommer Cupra Formentor VZ5 börja på 649.900 kronor. Det är 61.600 kronor mindre än grundpriset för Audi RS Q3 Sportback (711.500 kronor, upp från tidigare 685.000), vars version av den 2,5-liter stora turbofemman förvisso levererar 10 hästkrafter extra över Cupras dito.

LÄS MER: Cupra Formentor VZ5 provkörd – ny motor i mångkamparen

För den som inte haft koll på modellen, som vi nyligen provkörde i Spanien, så rör det sig om värstingversionen av Cupras kompaktsuv Formentor med 390 hästkrafter och 480 Nm. 0–100 km/h tar rappa 4,2 sekunder, vilket faktiskt är snabbare än RS Q3 med tre tiondelar om vi jämför fabriksuppgifterna.

Endast 7.000 exemplar av Formentor VZ5 ska byggas för samtliga marknader, så först till kvarn gäller. Förutom mer prestanda har modellen bland annat skalstolar i kolfiber som standard. Den är även utrustad med samma bakre differential med aktiv momentfördelning som återfinns i nya Volkswagen Golf R och kommande Audi RS3.

Cupra Formentor VZ5 blir mycket billigare än syskonet Audi RS Q3
Annons
Annons
Rulla till toppen