F1 tillbaka – åker direkt på Spa

Efter fyra veckors sommarlov/semester är det år dags för F1. Många förknippar spa med avkoppling – men Spa, eller Spa-Francorchamps, är något helt annat.

F1 tillbaka – åker direkt på Spa

Sedan Ungerns GP den 1 augusti har F1-cirkusen haft semester. Under två av dessa fyra veckor tvingades samtliga F1-fabriker att hålla helt stängt. Dock var städning okej att utföra, något som Williams illustrerar här.

I förar-VM har Hamilton (Mercedes) passerat Verstappen (Red Bull) och leder inför helgens GP med åtta poäng. Hamilton 195, Verstappen 187. Det kan inte bli bättre!

Om Verstappen segrar samt tar poängen för snabbaste varv blir det en poängskillnad på just åtta poäng till tvåan – som vi då får hoppas blir Hamilton. Med detta resultat skulle alltså båda ligga på samma poäng inför nästa GP. Maximal spänning!

För att göra detta ännu mer dramatiskt har f1.com presenterat förarnas odds från en spelleverantör. När det gäller seger har Hamilton och Verstappen exakt samma odds – och när det gäller snabbaste varv gäller samma sak. Smått otroligt.

Spa-Francorchamps som bana behöver ingen närmare presentation. En klassiker som varit med på kalendern nästan varje år. En sak är säker, det ser ut att bli busväder precis som vanligt.

Fyra veckors semester till trots har det hänt massor i F1-världen. Här kommer några viktiga punkter:

  • Fernando Alonso har förlängt sitt kontrakt med Alpine och kör även 2022. Tidigare i somras förlängde teamkollegan Esteban Ocon med ett avtal som sträcker sig tre år, alltså till och med 2024.

  • Det finns fortfarande inget nytt kring George Russells eventuella sits hos Mercedes. Förmodligen beror detta på att Mercedes jobbar på en lösning för Valtteri Bottas, hos ett annat team.
  • Japans GP är tyvärr inställt. Att det inte blir lopp i Australien och Kina var klart sedan tidigare. Nu hoppas vi att det inte blir strul med nästa helgs GP på Zandvoort i Nederländerna. Publiktrycket är enormt, tack vare hemmasonen Verstappen.

  • Qatar har räckt upp handen och sagt sig villigt att stå värd för ett GP redan i år. Fyra GP i mellanöstern på en säsong (Bahrain x 2 plus Dubai pratas det om)? Inte omöjligt med tanke på hur stor del av sponsorpengarna som kommer från denna del av världen. Det högt satta målet om 23 race i år verkar alltmer överambitiöst under rådande pandemi.

  • Nu finns det en trailer för Netflix-dokumentären Schumacher. Netflix Nordic har inte lagt upp den ännu, men det mesta talar för en global premiär den 15 september.

  • Mer Netflix eftersom det är klart att det blir en fjärde säsong av Drive to Survive. Som tidigare släpps den strax före F1-säsongsstarten 2022.

  • Glöm inte att prenumerera på Forzapodden, där Joakim Dyredand pratar F1 och annan motorsport med Anders Löfström, Jacob Engelmark och Christian Ridderstolpe. Nytt avsnitt varje måndagkväll.

    Du hittar senaste avsnitet här.

  • Har du inte köpt ams edition F1/Indycar-magasinet ännu? Ingen fara, just nu hittar du det till halva priset och med fri frakt här!

Du följer helgens sändningar på V Sport Motor/Viaplay Motor. Här är tiderna att hålla kolla på om du vill titta live, Viaplay Motor har eftersändning tilgänglig i 48 timmar:

Fredag 27 augusti

Träning 1 – 11.25
Träning 2 – 14.55

Lördag 28 augusti
Träning 3 – 11.55
Kval – 14.40

Söndag 29 augusti
Race – 14.00
Highlights – 21.00 (TV10) 

Max Verstappen vinner F1-VM i år!
21
11
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.