Lynk & Co 03+ Cyan Edition – hyllningen till svenska raceteamet

Svenska Cyan Racing fortsätter att skörda framgångar i FIA World Touring Car Cup, WTCR. Nu firas det med en specialmodell av Lynk & Co 03 – en arvtagare till Volvo S60 Polestar.

Lynk & Co 03+ Cyan Edition – hyllningen till svenska raceteamet

Vi kanske ska börja med den tråkiga delen av nyheten. Lynk & Co 03+ Cyan Edition, som precis har premiärvisats på Chengdu Motor Show, kommer inte att säljas i Sverige. Faktum är att modellen bara är aktuell för Kina, den absolut största marknaden för 03. I Sverige får vi hålla till godo med 01.

03+ Cyan Edition kommer klädd i den välkända Cyan Racing-kulören, som vi känner igen från Volvo S60/V60. Dessutom noteras Cyan Racing-emblem, modellunika fälgar, bromsar från Akebono, justerbara dämpare från Bilstein, frontsplitter i kolfiber, justerbar bakvinge, nya framstolar samt att effekt/vrid har skruvats upp till 265 hk/380 Nm.

"Det gläder oss att våra framgångar i World Touring firas på detta vis och att vårt motorsportprogram fortsätter att lyfta försäljningen av gatbilarna från Lynk & Co", säger Christian Dahl, ägare och grundare till Cyan Racing.

Och det har verkligen gått enormt bra för teamet med bas i Mölndal. Det har blivit tre VM-titlar från 2019 till 2020 (två teamtitlar, en förartitel) och halvvägs in i årets säsong leder man mästerskapet – i båda kategorier.

Trots att 03 inte säljs i Sverige kan du se tävlingsbilen här hemma i STCC, där den rattas av veteranen Mattias Andersson (med det egna teamet MA GP).

Jag vill se Lynk & Co 03+ Cyan Edition på svenska vägar!
29
22
Håll dig uppdaterad med nyhetsbrevet!

Missa ingenting! Prenumerera på vårt nyhetsbrev.