Fördubblad Ferrari-försäljning i Sverige

Det säljs allt fler sportbilar i Sverige. Ferrari står i en klass för sig med 119 procent fler sålda bilar i år än i fjol.
Annons

Enligt statistik från Bil Sweden ökade antalet nyregistrerade Ferrari-bilar mellan januari till augusti i år med 119 procent jämfört med 2020, från 36 till 79 bilar.

– Ferrari har ett väldigt starkt modellprogram. Vi är inne i nya segment. Ferrari Roma möter en ny kundgrupp som inte valt att investera i en Ferrari tidigare, säger Filip Larsson, vd för Autoropa som är auktoriserad importör och säljer nya Ferraribilar i Sverige till Dagens PS

Populärast är nya Ferrari F8 Tributo som kostar omkring 3,5 miljoner kronor.

– Ferrari F8 Tributo har varit väldigt populär ända sedan den lanserades. Väntetiden är inte fullt så lång nu som när modellen lanserades. Om man beställer i dag så kan du nog få den till nästa säsong, men det kan jag inte garantera. Vi vet inte vår allokering till nästa år, säger Filip Larsson till Dagens PS.

 
Fördubblad Ferrari-försäljning i Sverige
Laddhybriden Ferrari SF90 Stradale, här med banracerpaketet Assetto Fiorano. FOTO: Ferrari.

Även om prislappen nästan fördubblas till sex miljoner kronor finns det köpare. Åtta exemplar av superbilen Ferrari SF90 Stradale registrerats i Sverige under 2021. Med en systemeffekt på 1.000 hästkrafter är SF90 Stradale bland det snabbaste du kan köpa i dag.

Fördubblad Ferrari-försäljning i Sverige
Ferrari Monza SP2. FOTO: Ferrari.

Ännu exklusivare är roadstern Ferrari Monza SP2 som saknar vindruta. Bilen tillverkas endast i 499 exemplar och kostar omkring 14 miljoner. I år har två SP2:or registrerats i Sverige. Förra året sågs Zlatan köra en SP2 i Stockholm.

– Monza ingår i ett segment som heter Icona, det kommer att byggas fem olika modeller i det segmentet. Det är en bil som bara är för de mest genuina Ferrarisamlarna. Det kommer att komma fem bilar till Sverige totalt, berättar Filip Larsson för Dagens PS. 

Den som drömmer om en ny Ferrari till nästa sommar behöver lägga sin order och en första deposition på 250.000 kronor nu i början av hösten. Sex månader före leverans är det dags  att slanta upp en andra deposition. 

Nyregistrerade Ferrari 1 januari–8 september 2021

Modell Nyregistreringar
Ferrari F8 Tributo 31
Ferrari 812 Superfast 16
Ferrari Roma 16
Ferrari Portofino 10
Ferrari SF90 Stradale 10
Ferrari Monza SP2 2
Ferrari 488 GTB 1

Källa: Car.info

Annons
Annons
Rulla till toppen